BMW Vision Neue Klasse, Mercedes CLA Class Concept a další novinky z Mnichova

fNews #235
BMW Vision Neue Klasse, Mercedes CLA Class Concept a další novinky z Mnichova
Fotografie: BMW
  • Vozy Mini Cooper SE a Mini Countryman se spolu s BMW Vision Neue Klasse představily dříve
  • Na samotném mnichovském autosalonu se pak ukázal Mercedes-Benz CLA Class Concept
  • Ukázala se i modernizovaná Tesla Model 3, nový Renault Scénic a další novinky

Vítejte u 235. dílu fNews, tedy dalšího shrnutí nejzajímavějších novinek ze světa elektromobility. Dnes se ohlédneme hlavně za novinkami z mnichovského autosalonu. Podíváme se na BMW a Mini, pohled do budoucnosti Mercedesu a na spoustu dalších novinek z Mnichova. Pokud vás některá informace zaujme více, podrobnosti naleznete v odkazech pod příslušnými odstavci.

Začneme u BMW Group, tedy značek BMW a Mini. Mnichovská automobilka se totiž rozhodla, že představí novinky ještě před začátkem autosalonu. Ukázala studii BMW Vision Neue Klasse, které ukazuje budoucnost této značky. Kromě nového designového jazyku má i nový infotainment a efektivnější techniku s 800V architekturou. Jak se vám tato studie líbí? Značka Mini pak představila rovnou dva modely: malý hatchback, který nově ponese označení Cooper, jež bylo dříve vyhrazeno pouze sportovně laděným verzím,a nový Mini Countryman. Oba zmíněné modely jsou dostupné jen jako elektromobily.

Od BMW a Mini se přesuneme k Mercedesu, který představil hlavně studii Mercedes-Benz CLA Class Concept, což je elektromobil velikosti současného modelu CLA. Ten má uvnitř velmi efektivní techniku ze studie Mercedes-Benz EQXX. Díky tomu má mít spotřebu 12 kWh/100 km a s relativně malou baterií má ujet 750 kilometrů na jedno nabití. O voltáži architektury zmínka nepadla, ale na základě informací z minulého dílu fNews lze předpokládat, že 800V dostane také.

Nemůžeme vynechat ani modernizovanou Teslu Model 3, nový Renault Scénic, Fisker Ronin nebo studii Volkswagen GTI concept. V Mnichově se ukázala také spousta novinek z Číny, například značky Seres, HiPhi nebo luxusní MPV BYD Denza či elektrický kombík Nio ET5 Touring. U těch ale není jasné kdy a zda vůbec dorazí na český trh.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram. A samozřejmě nás sledovat i na YouTube, aby vám neunikla další zajímavá videa, například testy elektromobilů nebo příští díl fNews. Na našem YouTube kanálu naleznete například první pohled na prodloužený Volkswagen ID. Buzz nebo pohled do interiéru Audi Q6 e-tron.

Partneři fNews - květen 2023

Prolezli jsme sedmimístný ID.Buzz. Cestující ho budou milovat – První statické dojmy

Audi Q6 e-tron – první dojmy

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze