Fisker v Mnichově ukázal svůj Ronin: super GT bude stát 10 milionů Kč

IAA Mnichov 2023
Fisker v Mnichově ukázal svůj Ronin: super GT bude stát 10 milionů Kč
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Exkluzivní supersport nabídne 1 000 elektrických koní a dojezd 1 000 kilometrů
  • Jde o supersportovní GT pro pět osob, které se umí proměnit na kabriolet
  • Vyrobeno bude jen 999 kusů

Fisker letos na jaře předal prvním zákazníkům svoje první SUV s názvem Ocean a postupně nabíhá jeho výroba. Zatímco chystá výrazně levnější model s cenovkou kolem 700 tisíc korun, připravil si Fisker ještě naprostou bombu, která bude jen pro pár vyvolených. Jmenuje se Fisker Ronin a v Mnichově jsme si mohli poprvé naživo prohlédnout tento budoucí automobilový skvost.

Fisker Ronin – první dojmy

Supersportovní GT, které vypadá jako hypersport, ale je to ve skutečnosti čtyřdveřový sedan, který se dokonce umí proměnit na kabriolet! Zatímco přední dveře se otevírají vzhůru, zadní protisměrně. Všimnout si lze i poměrně slušně dlouhou záď značící relativně prostorný kufr. Zároveň se sem musí poskládat střecha. Do interiéru jsme zatím nahlédnout nemohli, ale design je naživo snad ještě působivější než na fotkách. Svalnaté, elegantní, na první pohled sportovní rysy se skutečně povedly a auto křičí exkluzivitou. Aby ne, stát bude přes 10 milionů korun a vyrobí se jen 999 kusů.

Už dříve jsme se dozvěděli, že Ronin ujede na nabití téměř tisíc km (600 mil), stejně jako víme, že bude schopen pojmout pět osob, poměrně dost zavazadel v zadním i předním kufru a nabídne působivé parametry, jako je výkon 1 000 koní nebo zrychlení z 0 na 100 km/h za cca dvě sekundy. Jak vypadá Ronin naživo? Podívejte se na naše dojmy a fotogalerii z Mnichova.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze