Mercedes v září ukáže koncept „levného“ elektromobilu velikosti CLA

Mnichovský autosalon 2023
Mercedes v září ukáže koncept „levného“ elektromobilu velikosti CLA
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Premiéra má proběhnout v Mnichově na veletrhu IAA Mobility, jenž začíná 5. září a končí 10. září
  • Očekává se, že koncept bude čerpat z technologií konceptu mimořádně úsporného Mercedesu EQXX s dojezdem až 1 200 km

Stuttgartská automobilka plánuje představit v září na veletrhu IAA Mobility 2023 v německém Mnichově ukázku svého nového základního elektromobilu, elektrického sedanu velikosti CLA, jak informuje electrek.co. Doplní přitom portfolio elektromobilů Mercedes-Benz, které již čítá například vozy EQS, EQS SUV, EQB, EQE nebo EQE SUV.


Podle Autocaru bude koncept základního elektromobilu velikostně podobný modelu CLA a bude čerpat designové prvky z konceptu mimořádně úsporného Mercedesu EQXX, který na nabití dokáže ujet přes 1 200 km a mohli jsme si jej již prohlédnout osobně na veletrhu CES 2023 v Las Vegas, jak můžete vidět i ve videu níže.

Nejúspornější elektromobil, Mercedes EQXX s dojezdem přes 1000 km naživo!

Mercedes v tiskové zprávě neposkytl žádné bližší podrobnosti o konceptu, nicméně motor1.com dodává, že sériový vůz by měl vyjet platformě MMA a mohl by mít premiéru už v roce 2024, což odpovídá tomu, že se koncept objeví ještě letos. Ačkoli je plná elektrifikace budoucností společnosti, nová architektura MMA může pojmout spalovací motory, přestože ji Mercedes navrhl a optimalizoval primárně pro elektrické pohonné jednotky.

Nový koncept se v Mnichově na veletrhu IAA Mobility, jenž začíná 5. září a končí 10. září, připojí k modelům EQXX a Vision One-Eleven, aby představil technologie automobilky, které budou použity v budoucích elektromobilech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze