Polestar uvedl supersport jako od Mattela. Tedy opravdu od Mattela

IAA Mnichov 2023
Polestar uvedl supersport jako od Mattela. Tedy opravdu od Mattela
Fotografie: Polestar
  • Čínsko-švédský výrobce předvedl koncept fascinujícího supersportu
  • Nejspíš se jej dočkáme i ve výrobě, ale v poněkud překvapující podobě
  • Jeho tvary totiž pravděpodobně dostane nová hračka

Dva velcí hráči z malého i velkého světa společně pořádají od roku 2020 designérskou soutěž, z níž vycházejí inspirace pro obě strany. Polestar získává nové myšlenky a hračkářský gigant Mattel zase vzory pro svou populární řadu autíček Hot Wheels. Letos poprvé byl součástí klání i návrh interiéru a vítěz se vybíral z deseti finalistů, kteří vzešli z 600 původních návrhů. A tak se tři studenti designu dočkali realizaci svého návrhu v měřítku 1:1, a to rovnou na osvětleném soklu letošního mnichovského autosalonu. Odvážně tvarovaný supersport dostal jméno Polestar Synergy a dočká se masové produkce v podobě dalších modýlků Hot Wheels a Matchbox. Následovat bude prezentační turné po autosalonech Polestar celého světa.

Výsledné tvary 4,65 m dlouhého a 1,07 m vysokého fantasy superauta jsou kombinací tří vítězných návrhů. Podle automobilky byly tvary inspirovány přírodou, konkrétně kladivounem. Uvnitř má jediné sedadlo, půlvolant yoke s displejem a druhý plovoucí displej na palubní desce. Je pravděpodobné, že některé prvky najdou uplatnění i v budoucí výrobě aut.

Fakt, že nejde o model pro výrobu auta, dovolil designérům se opravdu odvázat. Výška 1,07 m by totiž jinak působila docela problémy, zejména v kombinaci s baterií elektropohonu
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze