Fisker přináší zatím nejbližší pohled na připravovaný supersport Ronin

Fisker přináší zatím nejbližší pohled na připravovaný supersport Ronin
Fotografie: Fisker Inc.
  • Vůz má být odhalen už 3. srpna
  • Elektromobil Ronin odhalil sám zakladatel automobilky Henrik Fisker

Společnost Fisker poskytla prostřednictvím zakladatele automobilky zatím nejdetailnější pohled na kabriolet Ronin s dojezdem téměř tisíc kilometrů a současně slíbila, že jej 3. srpna plnohodnotně představí. Stejně jako původní Fisker Karma, i tentokrát jde o nízký čtyřdveřový sedan, který se připojí k SUV Ocean a budoucímu Pear. „Fisker Ronin, plně elektrické super GT! Odhalení 3. srpna! Superrychlý a pro 5 osob! Ultimátní Grand Touring vůz na dlouhé vzdálenosti s předpokládaným dojezdem 600 mil,“ napsal Henrik Fisker v příspěvku, který si můžete prohlédnout níže.


Jak uvádí engadget.com, o ceně se zatím nic konkrétního neví, ale společnost již dříve slíbila, že se bude pohybovat pod hranicí 200 000 dolarů (cca 4,7 milionu korun). Kromě předpokládaného dojezdu zatím nebyly sděleny ani specifikace, jako je například výkon či rychlost nabíjení. Poprvé přitom byl vůz odhalen už loni, kdy Fisker oznámil, že se s ním pochlubí v srpnu 2023, takže zatím jde vše podle plánu.

S dodávkami elektromobilů Ocean je však trochu pozadu. Společnost oznámila zahájení výroby již v prosinci 2022 s tím, že v 1. čtvrtletí 2023 plánuje vyrobit 300 vozů Ocean, ve 2. čtvrtletí zvýšit jejich počet na více než 8 000 a ve 3. čtvrtletí na 15 000. Zatím však v USA dodala pouze 22 kusů a dodávky zahájila teprve před několika týdny. Cena modelu Ocean (vyráběného v uhlíkově neutrální továrně Fisker v rakouském Grazu) je 37 500 dolarů (820 tisíc Kč bez daní) za základní verzi a stoupá až na 69 000 dolarů (1,5 milionu Kč bez daní) za Ocean Extreme s dojezdem 560 km a výkonem 550 koní.

Fisker také pracuje na ještě dostupnějším elektromobilu, čtyřdveřovém modelu Pear, jehož cena má začínat na 29 900 dolarech (653 tisíc Kč bez daní). Ani k tomuto vozu není k dispozici mnoho podrobností, ale jeho výroba by měla začít příští rok v Lordstownu v Ohiu, přičemž výrobcem má být Foxconn, který se právě se startupem Lordstown nyní soudí. Firmy plánují vyrábět minimálně 250 000 kusů ročně.

Fisker Ocean naživo: design i cena působí malý šok

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze