Faceliftovaná Tesla Model 3 přináší novou úroveň komfortu a další vylepšení

6
Faceliftovaná Tesla Model 3 přináší novou úroveň komfortu a další vylepšení
Fotografie: Tesla
  • Výrobce slibuje lepší odhlučnění vozu, ale i pohodlnější sedadla
  • Pasažéři vzadu mají nově k dispozici dotykovou obrazovku pro ovládání klimatizace
  • Faceliftovaná Tesla Model 3 má mít tužší konstrukci i lepší tlumiče

Jeden z nejoblíbenějších elektromobilů na světě, Tesla Model 3, se dnes dočkal představení faceliftované verze. Ta přináší upravený vzhled exteriéru, ale také četná vylepšení uvnitř. O které novinky se jedná?

Facelift Tesla Model 3 přináší komfort a spoustu vylepšení

Více komfortu po všech stránkách

Na jízdní komfort má vliv celá řada aspektů, mezi nimiž hraje i velmi důležitou roli interiér. Tesla je dlouhodobě známá svým minimalismem a v tomto ohledu se u faceliftovaného provedení Modelu 3 nic nemění, přeci jen však přišla s celou řadou vylepšení, která by měla výrazně zvýšit pohodlí během cestování.

Tesla Model 3 (facelift 2023)

Mezi novinkami tak najdeme například možnost uživatelsky nastavitelného ambientního osvětlení, ale také ušlechtilejší materiály nebo třeba velmi praktické ventilované sedačky. Zcela nové možnosti se otevírají pasažérům na zadních sedadlech, kteří mají díky přítomnosti dotykového panelu nyní možnost upravovat klimatizaci a užívat si další možnosti infotainmentu. Sedadla vzadu, která byla občas kritizována pro jejich relativně krátké sedáky a sklon, mají být navíc nově pohodlnější, na první dojmy si však zatím budeme muset počkat.

Tesla Model 3 (facelift 2023)

Středobod interiéru Tesly, kterým je displej mezi řidičem a pasažérem, má pro změnu menší rámečky. To znamená, že se poměr obrazovky k ploše celého panelu zvětšil, uživatelé tak mají k dispozici více zobrazovací/dotykové plochy. Co víc, obrazovka by měla být nově responzivnnější a disponovat lepším kontrastem i vyšším maximálním jasem.


Po zvukové stránce si na své přijdou audiofilové, kteří se nově budou moci těšit z až 17 reproduktorů, dvojice subwooferů pro hutné basy a dvojice zesilovačů. Faceliftovanou však ocení i ti, kteří preferují tichost elektromobilů. Uvnitř vozu by nyní mělo být díky 360stupňovému akustickému sklu větší ticho, respektive pronikat méně ruchů z okolí včetně hluku od silnice či poryvů větru.

Uhlazenější zevnějšek a mírně vyšší ceny

Proměnou pochopitelně prošel i exteriér. Tesla Model 3 působí moderněji, uhlazeněji a podle nás má i o něco sportovnější nádech. Důležité je zmínit, že se jedná stále o sedan navzdory dřívějším spekulacím o tom, že půjde o liftback. Možná se rozhodnutí zachovat vše při starém pojí i s tím, že výrobce uvádí, že má faceliftovaná Tesla Model 3 nově tužší konstrukci a také vylepšené tlumiče. Právě tuhost konstrukce by mohla v případě volby liftbacku částečně utrpět.

Co se cen týče, vychází Model 3 v základním provedení s dojezdem až 513 km dle WLTP na 1 053 990 Kč. Provedení Long Range (až 629 kilometrů dle WLTP) si pak výrobce cení na 1 253 990 Kč. Oproti dosavadním cenám je tak faceliftovaná Tesla Model 3 mírně dražší, což je však vzhledem k řadě vylepšení vcelku logické. Z renderů je rovněž patrné, že volant byl převzat z Tesly Model S, nechybí dotyková tlačítka pro tempomat a blinkry, což je trochu kontroverzní prvek, který někteří nenávidí a druzí milují. Nakonec dodejme, že výrobce neopomněl ani dvě nové barvy, v nichž bude Tesla Model 3 dostupná, a to Ultra Red a Stealth Grey. Napište nám do komentářů, jak se vám faceliftovaná verze líbí.

Facelift Tesla Model 3 naživo přímo z veletrhu IAA

Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
Kryštof Dostál
Dostalo mě kolik vylepšení přinesli. TeĎ to chci ještě víc. Jen škoda že odstranily páky na volantu. To je věc kterou bych tam viděl rád. Aspoň že klakson zůstal na středu volantu
Jan Jakubík
Jan Jakubík
O ničem.
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: 1. 9. 2023 10:10
Ergonomie interiéru bídná, stejně jako v Dacii, ale za mnohem horší cenu. Nikdy nezapomenu to první nasednutí, kdy jsem si říkal, tady je něco špatně. Materiály byly katastrofa a zlepšit je asi nebylo vůbec složité a drahé. Odhaduji asi 6-12 USD na vyrobené auto. :-D A svítí to alespoň líp? Nová světla vypadají, že mohou být funkční, budou asi nové technologie.
Jan Jakubík
Jan Jakubík
A naopak cena měla klesnout. Nikoliv růst. Však ona ale zase brzy klesne. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze