Revoluční ovládání auta v podobě BMW iDrive pro modely Neue Klasse

IAA Mnichov 2023
1
Revoluční ovládání auta v podobě BMW iDrive pro modely Neue Klasse
Fotografie: BMW
  • Nová koncepce zobrazování a obsluhy přijde v roce 2025 spolu s modely Neue Klasse
  • BMW Panoramic Vision zvýrazňuje orientaci na řidiče typickou pro BMW
  • Přinese uživatelské zážitky pro všechny cestující

Dnes se v Mnichově představila studie BMW Vision Neue Klasse, která ukazuje budoucnost značky po příchodu nové čistě elektrické platformy s 800V architekturou. Tato platforma nese název právě Neue Klasse. Zároveň s ní, což bude 6. generace elektrického pohonu BMW, dorazí i nová generace infotainmentu iDrive. V sériových autech se obojí objeví v roce 2025. Studie BMW Vision Neue Klasse pak bude mít světovou premiéru pro veřejnost na autosalonu IAA Mnichov 2023, který začíná příští týden.

Elektrické BMW z roku 2025! Vision Neue Klasse naživo

BMW Group s novým systémem BMW iDrive přinese do nové generace vozů koncept zobrazení a obsluhy, který umožní zcela nové intuitivní interakce mezi řidičem a jeho automobilem. Chystaná nová generace systému BMW iDrive promění vozidlo v digitální zážitkový prostor. Bude tvořena displejem pod čelním sklem BMW Panoramic Vision, novým multifunkčním volantem, novým centrálním displejem a novým BMW 3D Head-up displejem a společně s nově navrženými ovládacími prvky v modelech Neue Klasse nabídne pro BMW typický uživatelský zážitek.

BMW iDrive používá nový displej Panoramic Vision

Technologický pokrok umožňuje vytvořit moderní, ale pro BMW charakteristický design interiéru, v němž se vlády ujímá dotyková obsluha v kombinaci s pokročilou hlasovou interakcí. BMW iDrive se v modelech Neue Klasse vyznačuje čtyřmi základními prvky. Nový displej BMW Panoramic Vision poskytuje nový pohled na jednoznačnou a pro BMW tradiční orientaci na řidiče a současně na poskytování obsahu všem cestujícím. BMW Panoramic Vision využívá zcela novou technologii head-up displeje. Promítá informace ve výšce dokonale přizpůsobené řidiči po celé šířce čelního skla. BMW Panoramic Vision doplňuje nový BMW 3D Head-up displej, který zobrazuje požadované informace, například o činnosti asistenčních systémů nebo pokyny navigace, s vysokou přesností jako 3D animace přímo v zorném poli řidiče.

Oči na silnici, ruce na volantu

S novým multifunkčním volantem lze obsah zobrazení na BMW Panoramic Vision a BMW 3D Head-up displeji ovládat přirozeně a zcela v duchu koncepce oči na silnici, ruce na volantu. Ovládání prostřednictvím tlačítek na volantu s aktivní haptickou zpětnou vazbou a vícevrstvou technologií je pohodlné a přesné. BMW iDrive se ve vozech Neue Klasse zaměří na nový centrální displej s grafikou typickou pro BMW a intuitivní dotykovou obsluhou. Technologie maticového podsvícení nového centrálního displeje zajišťuje vysoké rozlišení zobrazení, živé barvy a velký kontrast bez ohledu na aktuální světelné podmínky.

Součástí chystaného systému BMW iDrive bude i nadále koncept rychlé volby QuickSelect představený v roce 2023. Palubní elektronická soustava vozů Neue Klasse bude navržena jako vysoce integrovaná softwarová architektura postavená na nové generaci operačního systému BMW. Inteligentní propojení vozu s cloudovými službami BMW a současně i digitálním ekosystémem zákazníka vytvoří pohlcující uživatelský zážitek, který přinese nový rozměr interakce mezi člověkem a jeho vozem. Tím vozy Neue Klasse promění v pohyblivé digitální zážitkové prostory.

Diskuze ke článku
Petr Seliger
Petr Seliger
Teda nevim, ten sklenik nema ani packy na volantu. To bude tedy ovladani.
Spis je to na dobu az budu chtit vzdat sve pokusy o rizeni a prenechat to nejakemu CML, treba po par kouscich zlataveho moku mi bez reptani odveze domu…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze