To nejdůležitější z roku 2021 pohledem čtenářů fDrive.cz

To nejdůležitější z roku 2021 pohledem čtenářů fDrive.cz
Fotografie: Petr Vojtěch, fDrive.cz

S končícím rokem přichází čas bilancování a ohlédnutí se za téměř uplynulým rokem 2021. Po nejdůležitějších novinkách z pohledu naší redakce se podíváme na nejdůležitější články z vašeho pohledu. Které články byly v roce 2021 nejčtenější?

Už jsme sestavili seznam 8 nejdůležitějších novinek za rok 2021 z pohledu naší redakce a je na čase se na to podívat z vašeho pohledu. V tomto přehledu se tedy podíváme na přehled nejčtenějších článků uplynulého roku. Začneme od 10. místa a budeme postupovat směrem k prvnímu.

10. Prolezli jsme BMW iX

Mezi nejdůležitějšími novinkami z pohledu naší redakce jsme měli příchod BMW iX a v tomto se evidentně shodneme. Desátým nejčtenějším článkem byl ten o tom, jak jsme prolezli BMW iX. V článku je i video z Karlových Varů, kde byla během filmového festivalu česká premiéra tohoto luxusního elektrického SUV.

9. Elon Musk už si v Gigafactory Berlín přestal brát servítky

I zde je částečná shoda s naším pohledem. Jako jednu z nejdůležitějších novinek jsme totiž vybrali příchod Tesly Model Y do Evropy a plný příchod vozu souvisí právě s dostavbou Gigafactory Tesla v Berlíně. A úspěch tohoto článku ukazuje, že vás dění okolo boje s německými aktivisty a úřady zajímá.

8. Test Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4×4 Hybrid

Zatímco my jsme měli v našem žebříčku jen elektromobily, je vidět že i hybridy vás hodně zajímají. 8. nejčtenější článek roku v podobě testu hybridního Hyundai Tucson mluví za vše. Kdo jste ho nečetl, můžete se začíst nebo se podívat na video uvnitř článku.

7. Test Mercedesu S400d se zaměřením na technologie

Mercedes Třídy S se do TOP 10 dostal i bez hybridního pohonu, a to dokonce s dieselem pod kapotou. Faktem ale je, že v tomto případě nešlo tolik o pohonnou jednotku jako spíše o technologie uvnitř auta. Ostatně, většinu z nich sdílí i s modelem EQS, ke kterému jsme se ovšem dostali až později.

6. Na český trh vstoupil model DS 9

Francouzský luxusní sedan vyšší střední třídy DS 9 je k dispozici i s plug-in hybridními motorizacemi. Těch nabídne hned několik. Zatím jsme se k nim fyzicky nedostali, ale věříme že se to podaří v příštím roce a podle úspěchu článku o vstupu DS 9 na český trh předpokládáme, že se také těšíte.

5. První Škoda Enyaq iV byla předána českému zákazníkovi

Po několika tématech, kde jste se trochu rozešli s pohledem naší redakce, opět nacházíme shodu. Tou je vstup elektromobilu Škoda Enyaq iV na český trh. První stovky registrací v Česku sice už byly v prosinci roku 2020, ale šlo o různé předváděcí vozy. První zákazník si Enyaq převzal v Norsku a bylo to několik týdnů před tím prvním v Česku. Ostatně, v Norsku je Enyaq velmi oblíbený. I v Česku ale jasně vede registrace elektromobilů za rok 2021.

4. Test spotřeby hybridu Toyota Corolla

A máme tu další test hybridu, tentokrát dokonce na čtvrtém místě. Ostatně i čtenost ostatních článků o hybridních Toyotách ukazuje, že vás hybridy (a zejména ty od Toyoty) zajímají. Co říkáte na reálnou spotřebu Corolly ve verzi sedan?

3. Nové elektrokolo od Luna Cykle se okamžitě vyprodalo

Třetí nejčtenější článek ani není o autě, ale o elektrokole. Když vidíme, co vás zajímá, říkáme si, že se těmto tématům asi budeme muset více věnovat. A to jsme je považovali za okrajová.

2. Hacker prolomil software vlastní Tesly a ukázal světu, co vidí

Druhý nejčtenější článek je o prolomení softwaru Tesly hackerem. Teď nám jen vrtá hlavou, jestli jste hledali inspiraci, jak prolomit software Tesly, nebo jen chtěli vidět, co Tesla vidí? Ale to je jedno, zkrátka Tesly vás zajímají a není divu.

1. Supersedan Zhiji L7 má Číně pomoci ovládnout svět elektromobilů

V tomto článku o čínském elektrickém supersedanu Zhiji L7 kolega tak trochu popřemýšlel nad tím, jak to bylo s automobilkami z Dálného východu a jejich postupem na špičku. Počínaje Japonskem přes Koreu to skutečně vypadá, že teď je na řadě Čína. Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze