První zákazník v České republice převzal vůz Škoda Enyaq iV

33
První zákazník v České republice převzal vůz Škoda Enyaq iV
Fotografie: Škoda Auto
  • První elektrické SUV Škoda Enyaq iV bylo předáno českému zákazníkovi u autorizovaného partnera Kontakt – služby motoristům v Turnově
  • Pan Josef Patočka si vybral jako většina zákazníků silnější provedení 80, k němu zvolil design interiéru Lodge a stříbrnou barvu karoserie Arctic

Autorizovaní partneři Škoda Auto Česká republika začali oficiálně prodávat zcela nový elektromobil Enyaq iV. Úplně prvním tuzemským zákazníkem, který si elektrické SUV převzal, se stal pan Josef Patočka. Slavnostní předání se uskutečnilo u turnovského prodejce vozů Škoda Kontakt – služby motoristům.

Škoda Enyaq iV zaznamenala pozitivní ohlas u českých motoristů, o čemž svědčí její okamžitý úspěch. Přestože jsme oficiální prodej zahájili teprve včera, už ve fázi předprodeje jsme zaregistrovali téměř 400 závazných objednávek. Gratuluji panu Patočkovi ke skvělé volbě a věřím, že mu jeho nový vůz bude nejen bezchybně sloužit, ale také dělat radost,“ říká Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky Škoda Auto.

Pan Josef Patočka, první český majitel vozu Škoda Enyaq iV, zvolil výkonnější provedení 80, pro které se v předprodeji rozhodlo více než 90 % všech zákazníků. Jeho vůz zdobí stříbrná metalíza Arctic a pro design interiéru si vybral linii Lodge, která symbolizuje trvalou udržitelnost. Sedadla jsou potažena látkou tvořenou ze 40 % přírodní vlnou s certifikátem společnosti Woolmark a z 60 % polyesterem z recyklovaných PET lahví. Látkou je potažena také přístrojová deska a měkké materiály s jasnými barvami. Z doplňkové výbavy stojí za zmínku například 20palcová kola Vega, mechanicky sklopné tažné zařízení, tepelné čerpadlo, rychlé nabíjení 125 kW nebo akční pakety Asistovaná jízda 2.0, Sport Paket Top a Infotainment Paket.

Škoda Enyaq (2020)
První majitel elektromobilu Škoda Enyaq v ČR – pan Josef Patočka

Když jsem začal uvažovat o elektromobilu, chtěl jsem, aby to byl vůz od začátku postavený jako elektromobil a aby dobře posloužil celé rodině. Tím se výběr poměrně zúžil. Navíc mi Škoda Enyaq přijde designově zdařilá, což je bonus navíc. Vůz budu z 90 % nabíjet doma v garáži, ale vzhledem k rostoucímu počtu nabíječek už dnes nevidím jako problém dobít v případě potřeby i na cestě,“ sdělil při předání Josef Patočka. Současně dostal Škoda poukaz na svezení v soutěžním voze Škoda Fabia Rally2, který mu věnoval autorizovaný prodejce Kontakt – služby motoristům. Ten je jedním ze 7 tuzemských obchodníků značky Škoda, kteří v rámci oslav 120 let značky Škoda v motoristickém sportu nasazují tzv. dealerský tým do mistrovství ČR v automobilových soutěžích. V domácích rally reprezentuje Kontakt Škoda Team posádka Věroslav Cvrček/Tomáš Prokorát. První český majitel vozu Škoda Enyaq iV se tak může těšit na adrenalinový zážitek ze sedadla spolujezdce vedle Věroslava Cvrčka.

Enyaq iV se stává prvním sériově vyráběným modelem značky Škoda, který vychází z modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Aktuálně mohou čeští zákazníci volit ze 2 pohonných jednotek a kromě 5 úrovní interiéru mají k dispozici také dynamicky laděnou verzi Sportline.

Škoda ENYAQ iV – první jízdní dojmy

Škoda Enyaq (2020) 80 iV

Rozměry4 649 × 1 879 × 1 616 mm, 2 117 kg
Výkon150 kW
Baterie82 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)529 km
Diskuze ke článku
Jan Pasker
Jan Pasker
Nájezd jen cca 500km,to nedojedu ani na chalupu.treba bude dobre,to zjistí majitel,my šli do nového hybridu Mondeo kombi, dobíjí rekuperací a jinak je to 2,0 benzín a spotřeba 3,5 až 5, 5 na dálnici čistě benzín.po městě skoro zadarmo,jsme spokojeni. Jezdí moc hezky. Novému majiteli škodovky jen ať slouží.nekdo má rád to a někdo to.ja mám 4. Mondeo a nikdy mě nezklamalo a servis jen běžná údržba oleje s filtr.
Josef Darvas
Josef Darvas
Tak upřímnou soustrast, udělal jste největší chybu svého života.
karlos
karlos
Patočka, Patočka kolik vás ta sranda na baterky asi stála?
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Spíš by mne zajímalo jestli je to jeho první EV !!
Je???
Blahopřeji herr general 👮‍♂️

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze