Nové elektrokolo od Luna Cykle způsobilo poprask. Hned po premiéře se vyprodalo

7
Nové elektrokolo od Luna Cykle způsobilo poprask. Hned po premiéře se vyprodalo
Fotografie: Luna Cykle
  • Elektrické kolo ujede až 65 km na nabití
  • Standardem je 820Wh baterie

Kalifornská společnost Luna Cycle před pár dny představila nové a výkonné elektrické kolo Luna X2 Enduro, o čemž píše electrek.co. Konstrukce kola zahrnuje karbonová vlákna, vylepšené zadní zavěšení a součástí výbavy je o 20 % větší kapacita baterie oproti předchůdci. Standardem je nyní 820Wh baterie, se kterou lze ujet okolo 50 až 65 km na nabití. Vše záleží na stylu jízdy a režimu asistence. O výkon se stará 750W motor Bafang M600 s točivým momentem 95 Nm, což je jeden z nejvýkonnějších a nejtočivějších elektromotorů pro elektrokola se středním pohonem na trhu.

Hmotnost nového kola Luna X2 Enduro činí 26 kg, což jej řadí spíše k těm těžším. Na druhou stranu, při takovém motoru a baterii se není čemu divit. Současně je zatím tento model určen jen pro americký trh, ale není vyloučeno, že se časem dostane i do Evropy. A jelikož jde o amerického výrobce, na výběr je kromě pedálové asistence i model s přidáváním rychlosti přes „plyn“ na řídítkách, což je podobný mechanismus, jaký nabízejí klasické motocykly. O jízdních údajích pak informuje displej na řídítkách s USB.

Kolo se ihned po představení vyprodalo. Aktuálně tak nelze zakoupit a případní zájemci si musí počkat na příští rok. A cena? Výrobce si produkt cení na 4 200 dolarů, což je v přepočtu 113 tisíc Kč, a to včetně DPH.

Diskuze ke článku
Zdeněk Brancuzský
Zdeněk Brancuzský
Panečku, to je ale dojezd :) I kdyby to bylo v mílích tak to pořád není žádný zázrak vzhledem k velikosti baterie.
Zdeněk Přeček
Zdeněk Přeček
To bude chyba tisku, za ty peníze tak 165 km 😏
Zdeněk Seifert
Zdeněk Seifert
Jo to bude asi překlep
Josef Kovalčik
Josef Kovalčik
Podle mě nepřepočetli míle na km.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze