Honda představila elektrické SUV s názvem Prologue. Zaujmout chce hlavně Američany

1
Honda představila elektrické SUV s názvem Prologue. Zaujmout chce hlavně Američany
Fotografie: Honda
  • K dostání budou dvě varianty s odlišným typem pohonu
  • Baterie nabídne kapacitu 85 kWh
  • Vyšší provedení přináší bohatou výbavu a výkon 288 koní

Do nabídky japonské automobilky Honda brzy vstoupí tento týden představené elektrické SUV Prologue. Zaujmout chce hlavně na americkém trhu, což ale neznamená, že by se vůz nepodíval do Evropy. K dostání bude ve dvou variantách, které se od sebe odlišují hlavně typem pohonu. Na výběr bude slabší provedení s výkonem 210 koní a pohonem přední nápravy, případně 288koňová verze s pohonem obou náprav. Tak či tak, Honda vybavila model Prologue baterií o kapacitě 85 kWh, což by prý mělo postačit na dojezd okolo 480 km. Výrobce uvádí, že Honda Prologue umí dosáhnout stejnosměrného nabíjecího výkonu až 155 kW, což je ale spíše průměr, který překonává leckterá evropská konkurence.

Prologue je v nabídce Hondy postaven výše než aktuální generace modelu CR-V. Kdo si potrpí na bohatou výbavu, toho jistě potěší možnost volby 21" kol, panoramatického střešního okna a LED osvětlení interiéru. Středový 11,3" dotykový displej připomíná tablet, má zcela nově vyvinutý palubní systém a nechybí poctivá lišta s klasickými fyzickými tlačítky pro ovládání klimatizace. U nejvyšší výbavy Elite nechybí head-up displej či audiosystém Bose s 12 reproduktory. Všechny verze Hondy Prologue ale v základu nabídnou sadou asistenčních funkcí s názvem Honda Sensing.

Tento balíček obsahuje základní systémy, jako je automatické nouzové brzdění s detekcí chodců či varování před opuštěním jízdního pruhu. Samozřejmě nechybí ani pokročilejší technologie, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu, adaptivní tempomat a rozpoznávání dopravních značek. Nová elektrická Honda se dostane na americký trh začátkem příštího roku, přičemž je otázkou, kdy dojde na Evropu. Předběžně se již mluví o cenách, které pro americký trh startují na částce 48 tisíc dolarů (v přepočtu 1,1 milionu Kč). Dá se tak předpokládat, že plně vybavená čtyřkolka s hromadou výbavy se dostane k částce 1,3 milionu Kč, což je stále přijatelné vzhledem k velikosti a schopnostem tohoto SUV.

Technické parametry Honda Prologue Single Motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 877 × 1 989 × 1 625 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon155 kW, 210 koní, točivý moment: 250 Nm
Baterie85 kWh (81 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 155 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Koukám, že Japoncům teče do bot, tak začnou vyrábět použitelné BEV.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze