Nejen Passat, Golf a Touareg, ale také Arteon a Tiguan dostanou plug-in hybridní pohon

Nejen Passat, Golf a Touareg, ale také Arteon a Tiguan dostanou plug-in hybridní pohon
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • Arteon i Tiguan mají používat stejnou jednotku jako Octavia RS iV nebo Leon CUPRA
  • Půjde tedy o benzinovou čtrnáctistovku a 13kWh baterii s papírovým dojezdem 60 kilometrů
  • Pohonná jednotka z plug-in hybridního Touaregu zamíří i do vozů Porsche

Volkswagen v posledních letech pracoval především na vozech z nové rodiny ID. V nabídce tak do pár let bude Volkswagen ID.3, ID.4 i ID.1. Ještě před ženevským autosalonem, který se nekonal, Volkswagen představil plug-in hybridní Touareg a těchto pohonů bude mít německá automobilka více a více, jak píše electrive.com.

Volkswagen Arteon

V případě Arteonu a Tiguanu půjde o pohonné jednotky, které koncern Volkswagen použil nejen ve Škodě Octavii RS iV, ale také u SEATu Leon či Leonu CUPRA. Všechny verze kombinují benzinovou čtrnáctistovku a 13kWh baterii s papírovým dojezdem až 60 kilometrů.

V nabídce Volkswagenu bude také plug-in hybridní jednotka kombinující třílitrový benzinový šestiválec a elektromotor s maximálním výkonem 462 koní. Tato motorizace bude k dispozici ve Volkswagenu Touareg, kde nahradí osmiválcový motor, který si stále do Touaregu můžete objednat. Plug-in hybridní jednotka kombinující třílitrový benzinový šestiválec se později dostane také do vozů Porsche, konkrétně se bude používat v plug-in hybridní Panameře a Porsche Cayenne.

Volkswagen Arteon (zaostřeno na technologie)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze