Nový VW Arteon dostane hybridní pohon, k dostání bude i ve verzi kombi

Nový VW Arteon dostane hybridní pohon, k dostání bude i ve verzi kombi
Fotografie: volkswagen.com
  • Prémiový vůz Volkswagenu se dočká modernizace
  • Nejvýraznějšími novinkami jsou hybridní pohon a karosářská verze kombi
  • Nejvíce změn se událo v interiéru

Volkswagen Arteon je vlajkovou lodí značky už od roku 2017, kdy se poprvé dostal na silnice. Na atraktivitě mu už tehdy pranic nescházelo, avšak prodejní čísla stále nebyla taková, jaká by podle výrobce měla být. Pomoci nyní má omlazená verze, která přináší i několik zásadních novinek.

Tou první je mimo lehce upraveného exteriéru především rozšířená motorová nabídka. Nově bude Arteon k dostání ve verzi eHybrid a také Arteon R. I když je automobilka na informace kolem hnacích ústrojí skoupá, můžeme se prakticky s jistotou domnívat, že v případě hybridního pohonu půjde o totožnou výbavu, jakou pod kapotou vozí Passat GTE nebo Škoda Superb iV.

Jinými slovy: základem bude benzinový čtyřválec o výkonu 115 kW, jemuž bude asistovat elektromotor s výkonem 85 kW. Arteon eHybrid tedy nabídne stejný systémový výkon 160 kW a 400 Nm jako výše zmiňované vozy. V útrobách vozu pak je 13kWh baterie, která nabídne dojezd 54 kilometrů.

Neméně důležitou zprávou je v rámci modernizace i karosářská verze kombi, která dostala jméno Shooting Brake. Její devizou oproti verzi liftback jsou ještě větší parametry, kdy vůz narostl prakticky ve všech nejdůležitějších ukazatelích. Úchvatná je u této verze především ložná délka nákladu – jež může dosahovat délky až 2 090 mm. Prozradíme rovnou, že na trhu je takových aut jako šafránu.

Volkswagen Arteon (zaostřeno na technologie)

Zatímco exteriéru se týkají změny jen sporadicky, interiér prošel mohutnými úpravami. Jak se na takový vůz sluší a patří, nešetřilo se na kvalitě použitých materiálů. Automobilka se v této oblasti zaměřila především na detaily. Nechybí imitace kůže s prošíváním v případě sedaček, ambivalentní osvětlení, spousta kovových prvků nebo dokonce skutečná dřevěná dýha.

Volkswagen Arteon facelift

Po technologické stránce bude Arteon vybaven kapacitním volantem a pádly pro řazení, dotykovým panelem pro ovládání klimatizace, digitálním přístrojovým štítem Digital Cockpit Pro a až 9,2palcovým displejem infotainmentu. Nabídne i bezdrátové nabíjení pro telefony spolu se systémem WeConnect, Apple CarPlay nebo Android Auto. Mezi chytrými systémy nechybí Travel Assist – systém asistovaného řízení až do rychlosti 210 km/h. Na tento prvek je pak navázáno hned několik dalších podpůrných prvků, jako je vylepšená přední a zadní kamera, která dokáže rozpoznat chodce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze