Známe plány VW na uvádění nových elektromobilů na trh

Známe plány VW na uvádění nových elektromobilů na trh
Fotografie: Volkswagen
  • Každý rok bude představen nejméně jeden nový elektromobil
  • Na spalovací motory ve VW nezanevřou, ale budou dostupné jen pro určité modely
  • Do roku 2030 změní VW ze 70 % své modely na elektromobily

Volkswagen velmi urychlí plány uvádění nových elektromobilů na trh. Pro autocar.co.uk to potvrdil šéf značky, Ralf Brandstätter, a dokonce se zavázal, že do roku 2030 bude více než 70 % prodávaných automobilů Volkswagen v Evropě plně elektrifikováno. To je dvojnásobek původně plánovaného cíle.

V nabídce budou i spalovací motory

„Automobilový průmysl se rychle mění,“ uvedl Brandstätter. „V nadcházejících letech zásadně změníme společnost Volkswagen. Chceme obhájit naše vedoucí postavení na trhu v jasné pozici: Volkswagen bude nejatraktivnější značkou pro udržitelnou mobilitu.“ Jedním dechem však dodal, že vozy se spalovacím motorem budou hrát nadále klíčovou roli v této firmě i u klíčových modelů, kterými jsou Golf, Tiguan, Passat a T-Roc. U nich uvidíme hlavně kombinaci spalovacího motoru s hybridním ústrojím. V rámci nové strategie Accelerate se VW rovněž zavázal, že více než 50 % vozů prodaných v USA a Číně bude do roku 2030 také plně elektrifikováno.

Plán VW

Jak tato slova naplní? Jednoduše. Každý rok hodlá na trh uvést nejméně jeden elektromobil. Jednat se bude například o ID.4 GTX s pohonem všech kol, následovat bude SUV ID.5 v kupé provedení, velké SUV ID.6 určené výhradně pro Čínu, produkční verze ID.Buzz dorazí v roce 2022, poté bude následovat kombík Aero B a malý městský elektromobil ID.1 s předpokládanou cenovkou pohybující se kolem částky 500 tisíc Kč uvidíme v roce 2025. Vlajková loď značky Trinity se pak objeví na zcela nové platformě v roce 2026.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze