Volkswagen zahájil předprodukci elektrického crossoveru ID.5

1
Volkswagen zahájil předprodukci elektrického crossoveru ID.5
Fotografie: Volkswagen
  • Volkswagen ID.5, který vychází ze studie ID.Crozz, už prý sjíždí z linky
  • Jde v podstatě o sportovněji střiženou ID.4, vyrábět se bude ve Zwickau
  • Předpokládá se představení letos v listopadu

Před několika lety Volkswagen představil sérii studií ID., které měly v názvu zdvojené z a byly na nové modulární platformě MEB. Šlo například o ID.Crozz, ID.Buzz nebo ID.Roomzz. Teď už je ve výrobě základní hatchback ID.3 a SUV ID.4. Web electrive.net nyní přináší informaci, že Volkswagen již zahajuje předprodukci modelu ID.5.

Volkswagen ID CROZZ II – Autosalon Frankfurt 2017

Jde o vůz, který vychází ze studie ID.Crozz, jež můžete vidět na obrázku a ve videu výše, ale nejde o úplně samostatný model. V podstatě jde o sportovněji tvarovanou verzi ID.4, ze které tak vznikl crossover ve stylu SUV-coupé. Lze tedy předpokládat, že i technika pohonu bude shodná právě s modelem ID.4, který se již vyrábí.

Electrive tvrdí, že ID.5, který je nyní v předprodukci v továrně Volkswagenu ve Zwickau, bude k dispozici k prodeji již v tomto roce, ale nebude k dispozici na všech trzích. Například v USA se pravděpodobně, na rozdíl od globálního modelu ID.4, prodávat nebude. Ceny a technické specifikace budou k dispozici až při představení, které proběhne pravděpodobně v listopadu tohoto roku.