Sportovně vypadající Volkswagen ID.5 se bude prodávat jen v Evropě

Sportovně vypadající Volkswagen ID.5 se bude prodávat jen v Evropě
Fotografie: Motor1.com
  • Volkswagen stopnul prodej chystané novinky v USA
  • Přednost má Evropa
  • Technicky se bude jednat o naprosto totožný elektromobil, jako je ID.4

Kdo pečlivě sleduje vývoj u Volkswagenu, jistě mu neutekla plánovaná novinka v podobě sportovně vypadajícího modelu ID.5. Ten se stane dynamicky laděným dvojčetem ID.4 a podle motor1.com se nebude prodávat po celém světě. VW má plán, že do roku 2023 prodá několik milionů elektromobilů, jenže nový krok automobilky koncern do značné míry omezuje. Chystaný ID.5 se totiž nakonec bude prodávat výhradně na evropském trhu.

Na americkém trhu Volkswagen bude prodávat kromě jiných vozů i ID.4, ovšem jeho odvozenou variantu již nikoliv. Definitivní rozhodnutí potvrdil šéf značky v oblasti e-mobility, Thomas Ulbrich. Ten doslova řekl, že nový ID.5 se určitě nebude prodávat mimo starý kontinent. Prakticky se totiž jedná o to samé auto, jako je ID.4, jen s pozměněnou karoserií. A jelikož Američané si na takto málo rozdílná auta příliš nepotrpí, Evropa ho ocení mnohem více.

Co se týče techniky, ta by měla být naprosto totožná s ID.4, který se bude vyrábět právě také v USA. Novinka pak dorazí do prodeje v první polovině příštího roku. V rámci techniky čekejme sadu akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh. K dispozici bude u obou vozidel maximální točivý moment 310 Nm, sprint z 0 na 100 km/h potrvá okolo 8,5 sekundy a počítat bychom mohli s dojezdem okolo 500 km.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze