Volkswagen obnovuje výrobu elektromobilů po vynucené pauze

Volkswagen obnovuje výrobu elektromobilů po vynucené pauze
Fotografie: Volkswagen
  • Výroba v německých i některých zahraničních továrnách stojí od konce února 2022
  • Příčinou jsou výpadky subdodávek z válkou postižené Ukrajiny, hlavně kabelových svazků
  • Podle nedávných prohlášení měl výpadek ve Cvikově (Zwickau) a Drážďanech trvat do dubna

Server insideevs.com přišel s informací, že speciální pracovní skupina, operativně vytvořená šéfem koncernu Diessem, obnoví výrobu v nejdůležitějších elektromobilních závodech Volkswagenu ve Cvikově a Drážďanech dříve, než v původně ohlášeném dubnu, ačkoliv ještě v pondělí 21. 3. tiskové oddělení potvrzovalo, že továrny stále stojí a Cvikov i Drážďany prodlužují odstávku do dubna.

Aktuálně byly informace upraveny; bratislavský závod, rovněž zasažený výpadkem subdodávek, již výrobu obnovil, německé závody tak učiní již příští týden. Umožnilo jej rozhodnutí firmy Leoni ze Lvova, významného dodavatele kabelových svazků, obnovit produkci v některých závodech, a to i přes zvýšená válečná rizika pro jejich zaměstnance. David Valenta, tiskový mluvčí Porsche Česká republika, oficiálního dovozce značky Volkswagen, nám potvrdil restart produkce ve Cvikově v pondělí 28. 3.. Přesnou míru dopadu na výrobu Volkswagenů v tuto chvíli neznáme, bude zřejmě významná. Případ budeme dále sledovat.

Továrna ve Zwickau-Moselu, v 80. letech postavená východoněmeckým koncernem IFA na výrobu Trabantů a po znovusjednocení Německa odkoupená Volkswagenem, je aktuálně nejvýznamnějším koncernovým závodem ohledně výroby elektromobilů. Vyrábí totiž celou paletu modelů, postavených na menší platformě MEB, a sice Volkswageny ID.3, ID.4 a ID.5, Cupry Born a Audi Q4 e-tron. Volkswageny ID.3 produkuje také průhledná Gläserne Manufaktur v Drážďanech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze