Volkswagen ID.Buzz spatřen jako testovací mula

Volkswagen ID.Buzz spatřen jako testovací mula
Fotografie: Volkswagen Group
  • Představen má být příští rok
  • Základ bude sdílen s modely ID.3 a ID.4

Na autoblog.com se objevily první špionážní fotografie připravované elektrické dodávky Volkswagen s názvem ID.Buzz. Auto však jezdí po testovacích okruzích ne klasicky maskované, ale kompletně převlečené za VW Transporter. Co napovídá, že se jedná o elektromobil, je zadní nápis v němčině „elektrofahrzeug“.

Od chvíle, kdy byl tento koncept před čtyřmi roky odhalen v Detroitu, se netrpělivě čeká, zda se objeví produkční verze. Tyto fotky ukazují, že se tak stane asi co nevidět. Na první pohled totiž vidíme klasický VW Transporter, ale bližší zkoumání odhalí jasnou podstatu maskování. Jde o testovací ID.Buzz. To naznačuje zkrácený předek i zadek auta, snížený podvozek kvůli bateriím a rozšířené blatníky kol, což napovídá širší rozchod kol.

Výroba začne tento rok a představen bude příští rok

Interní zprávy hovoří o tom, že auto bude představeno příští rok a koncem tohoto roku by se mělo začít dokonce vyrábět. Nejpravděpodobnější bude základ z platformy MEB, kterou už mají modely VW ID.3 a ID.4. Očekává se, že bude vůz nabízen se standardním motorem o výkonu 201 koní a pohonem zadních kol, možná se dočkáme i výkonnější verze s 302 koňmi pod kapotou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze