Plug-in hybridní CUPRA Leon sází na benzinovou čtrnáctistovku a dostane EL značky

2
Plug-in hybridní CUPRA Leon sází na benzinovou čtrnáctistovku a dostane EL značky
  • Baterie má kapacitu 13 kWh a papírový dojezd je 60 kilometrů
  • Displej infotainmentu má 10 palců a podporuje jak Apple CarPlay, tak Android Auto
  • Kombinovaný výkon činí 245 koní a 400 Nm točivého momentu

CUPRA před ženevským autosalonem představila model Leon, který dle očekávání dostává, mimo jiné, i plug-in hybridní pohon. Poprvé bude CUPRA Leon k vidění na autosalonu v Ženevě, kde naše redakce nebude chybět.

CUPRA Leon má agresivnější, ale stále uhlazený design. Minimálně tak můžeme soudit z obrázků, které CUPRA dala k dispozici. Uvidíme, jak se nám bude auto líbit, až si ho prohlédneme na vlastní oči. Interiéru dominují sportovní sedadla a displej infotainmentu o velikosti 10 palců, který podporuje Android Auto i bezdrátové Apple CarPlay.

Plug-in hybridní verze pracuje se benzinovou čtrnáctistovkou. Baterie má kapacitu 13 kWh a kombinovaný výkon je 245 koní a 400 Nm točivého momentu. Papírový dojezd na jedno nabití je až 60 kilometrů a v případě nabíjení přes wallbox o výkonu 3,6 kW počítejte s pauzou tři a půl hodiny. V případě využití klasické domácí zásuvky se pak můžete podívat na necelé čtyři fotbalové zápasy.

Dobrou zprávou je, že plug-in hybridní motorizace splní podmínky pro získání „EL“ registrační značky, která vás osvobozuje od placení za dálniční známku a parkovat můžete i na parkovacích zónách v Praze.

Diskuze ke článku
SVN
Sdílím názor Elektro Dada, je to v podstatě podvod a zbytečnost.Těžké, 2x tak složité jak na údržbu tak na možnost poruchy a EL značky tomu nepatří, protože to nikdo nenabíjí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze