Volkswagen ID.4 dorazí s pohonem zadních kol. V ČR se začne prodávat příští rok

1
Volkswagen ID.4 dorazí s pohonem zadních kol. V ČR se začne prodávat příští rok
  • Volkswagen ID.4 se bude vyrábět v USA, Číně i Evropě
  • Dojezd by měl být okolo 500 kilometrů
  • Interiér se ponese v duchu minimalismu

První pohled na Volkswagen ID.4. bychom si mohli užít na ženevském autosaloně. Jak jistě víte, tak autosalon se však nekoná a prakticky každá automobilka musí spoléhat pouze na online konferenci a internetovou komunikaci. Volkswagen v Ženevě chtěl ukázat ID.4, které rozšíří modelovou řadu ID. Tento model se bude vyrábět v USA, Číně a Evropě.

Volkswagen ID.4

Volkswagen tvrdí, že ID.4 bude mít velmi dobrou aerodynamiku i přesto, že se jedná o crossover. Dojezd na jedno nabití má být až 500 kilometrů. Zajímavou informací je, že Volkswagen ID.4 dorazí nejdříve s pohonem zadních kol. Čtyřkolka přijde později.

Interiér se má nést v duchu minimalismu. Digitální přístrojový štít nebo velký displej infotainment systému, který má podporovat i hlasové ovládání. Díky platformě MEB by na tom ID.4 měl být dobře i po stránce prostornosti. Pro společnost Volkswagen představují ID.4 a ID.3 důležité mezníky ve snaze značky stát se do roku 2050 zcela uhlíkově neutrální v souladu s pařížskou dohodou o klimatu. V České republice se začne ID.4 prodávat v roce 2021.

Nešlo však o jediný vůz, který Volkswagen ukázal. Už minulý týden jsme se dozvěděli všechny podrobnosti nejen o Volkswagenu Touareg R, který sází na plug-i hybridní pohon, ale také o Golfu GTE.