Touareg do zásuvky je nejsilnější vůz VW. Nabídne 462 koní a ukáže se v Ženevě

Touareg do zásuvky je nejsilnější vůz VW. Nabídne 462 koní a ukáže se v Ženevě
  • O pohon se stará třílitrový benzinový šestiválec a elektromotor
  • Kapacita baterie je 14,1 kWh, papírový dojezd Volkswagen neprozradil

Volkswagen Touareg dorazí do nabídky i s plug-in hybridním pohonem a veškeré detaily už nejsou tajemstvím. Pod kapotou je třílitrový benzinový šestiválec, který v kombinaci s elektromotorem nabídne výkon 462 koní. Jedná se o první model, který ponese nové logo „R“. Jistě potěší i fakt, že přes elektrifikaci stále budete moci táhnout 3,5 tuny.

Volkswagen Touareg R stojí na 20palcových kolech a má hned několik sportovních doplňků. Jedná se o nejsilnější vůz Volkswagenu v nabídce a jako první plug-in hybridní model značky sází na pohon všech kol.

Má 14,1kWh baterii, osmistupňovou převodovku a již zmíněný pohon všech kol. Baterie je umístěna ve spodní části zavazadlového prostoru a na elektrický pohon můžete jezdit rychlostí až 140 km/h. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. K dispozici bude hned několik jízdních režimů i aplikace pro chytré telefony, odkud můžete kontrolovat, zda je baterie nabitá, auto zamčené a tak podobně. Volkswagen prozatím neprozradil papírový dojezd na nabití. My odhadujeme, že reálný by mohl být kolem 40 kilometrů.

Před řidičem najdete 12palcový přístrojový štít a uprostřed palubní desky je pak 15palcový displej infotainmentu. Půjde o stejný systém, který najdete v nové generaci Volkswagenu Touareg, jen dozná několik změn z důvodu plug-in hybridního pohonu. Více podrobností se dozvíte už na ženevském autosalonu, který startuje již příští týden a naše redakce na něm nebude chybět.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze