BMW a Solid Power spojují síly. Cílem je vývoj nové generace baterií

BMW a Solid Power spojují síly. Cílem je vývoj nové generace baterií
  • Obě společnosti budou spolupracovat na nové technologii pro vysoce výkonné baterie
  • Není jisté, zda je slovo „výkon“ myšleno jako velký dojezd
  • Společnost Solid Power byla založena v roce 2012

BMW oznámilo partnerství s americkou společností Solid Power. Cílem je nová generace polovodičových baterií pro elektrické modely. Společnost Solid Power ve svém prohlášení sdělila, že obě firmy budou spolupracovat na technologii baterií pro vysoce výkonné elektromobily. Není však zcela jasné, zda slovem „výkonné“ bylo myšleno ve smyslu rychlosti, nebo dojezdu.

BMW i3s,BMW i3 a BMW i8

Nedávno napříč světem proběhla informace, že elektrického BMW X3 se dočkáme, konkrétně pod názvem iX3. Na českém trhu se začátkem roku dočkáme také BMW i3s, tedy modernizované verze BMW i3. Dále si od BMW můžete koupit hned celou řadu plug-in hybridních modelů, a to včetně sportovního BMW i8. Právě o BMW i8 se často mluvilo i v souvislosti čistě elektrického pohonu. Na ten si však budeme muset počkat, protože nedávno se nám BMW i8 ukázalo v modernizované verzi, a to jak ve variantě kupé, tak Roadster, přičemž hybridní pohod zůstal zachován.

Společnost Solid Power byla založena v roce 2012 a má spojení s University of Colorado Boulder. Samotná společnost tvrdí, že je jedničkou v oblasti pevných baterií.

Zdroj: autocar.co.uk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze