Elektrická X3 je podle BMW jistota. Bude si říkat iX3

Elektrická X3 je podle BMW jistota. Bude si říkat iX3
  • Na trhu bychom ji mohli vidět v roce 2020
  • Vzniknout by měla celá řada elektroSUV iX1 až iX9

Plug-in hybridů už má téměř každá automobilka dostatek. Co se týče čistých elektromobilů, tak tam situace pořád tak růžová není. BMW má zatím pouze svojí i3, která se skvěle prodává. A možná díky tomu automobilka nelení. Plánuje další elektrické modely včetně SUV a začít by se mělo elektrickým BMW X3. Řada iPerformance přibírá do party členy každým rokem a model SUV v čele s X3 by měly ukázat, jestli mají elektromobily šanci začít se masově prodávat.

BMW X3 M40i

Podle serveru Auto Express má již BMW vymyšlené pojmenovávání SUV modelů, které jsou na vzestupu a pravděpodobně je čeká další růst. Elektrická SUV by měla jednoduše přidat písmenko „i“ před své označení a pravděpodobně se tedy dočkáme modelů iX1 až iX9. Elektrické iX3 má však své místo jisté, jeho příchod byl potvrzen při představení elektrického Mini v červenci. Budeme si ale muset počkat na rok 2020.

Pokud nepočítáme modely SUV, tak elektromobil i3 by měla doplnit i větší i5, jejíž design můžeme odhadnout z konceptu Vision Dynamics. V podstatě čtyřdveřová i8 by měla na trh přijít do roku 2021. BMW se snaží na elektromobilitu dost tlačit, chce totiž splnit svůj plán pro rok 2025. Ten mluví o tom, že za 8 let bude každé čtvrté auto zapojitelné do zásuvky. Když koukáme na prodeje BMW i3, nemáme důvod plánu nevěřit.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze