Tento rok bude pro BMW milníkem. Chce ukázat celou řadu elektromobilů

Tento rok bude pro BMW milníkem. Chce ukázat celou řadu elektromobilů
  • Automobilka chce představit tři elektromobily, které půjdou do produkce
  • Na trhu by se měly objevit za tři roky
  • Z BMW Group ale příští rok přijede na trh elektrické MINI

BMW i3 je pro jejího výrobce velkým úspěchem, zákazníci nemají s elektromobilem žádný problém. A v Mnichově proto zase nemají problém pustit se do elektromobility s plnou vervou. Podle slov ředitele BMW Haralda Krügera nás toho tento rok hodně čeká.

BMW Vision Dynamics

Na včerejší prezentaci automobilky oznámil: „Tento rok ukážeme hned několik elektrických konceptů, které ale stoprocentně půjdou do produkce. Půjde například o první elektrické SUV BMW iX3, o naší technologickou vlajkovou loď BMW iNEXT nebo BMW i Vision Dynamics, které pravděpodobně bude přejmenováno na BMW i4. BMW iNEXT i BMW i4 budeme vyrábět přímo v Německu.“

Dále ředitel automobilky mluvil o schopnostech vozů, které by měly disponovat pátou generací elektrického pohonu eDrive. To znamená dojezd mezi 550 a 700 kilometry na jedno nabití, přičemž se k měření pravděpodobně použil o něco přísnější cyklus WLTP. Všechny vozy této generace však pravděpodobně přijdou až za tři roky. Nejbližší sériový elektromobil z BMW Group bude pravděpodobně elektrické MINI, které na trh dorazí příštím rokem.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze