Vozy BMW v budoucnu? Automobilka bude čerpat z konceptu Vision Dynamics

Vozy BMW v budoucnu? Automobilka bude čerpat z konceptu Vision Dynamics
  • Designový směr BMW by měl vycházet právě z tohoto konceptu
  • Vůz zrychlí na stovku za 4 vteřiny a jede až 200 km/h

V souvislosti s budoucností automobilky BMW se často mluvilo o BMW i5, které mělo být větším bráchou malé i3. Dříve, nebo možná spíše místo i5, však přišel model Vision Dynamics, který je v podstatě takovou čtyřdveřovou i8. Zrychlení na stovku je otázkou čtyř vteřin a maximální rychlost je přesně 200 km/h. Přestože se elektromobil hodí zatím více do města (BMW i3 je toho nejlepším příkladem), BMW se rozhodlo postavit auto i na dlouhé cesty. Vision Dynamics má ohromný rozvor a krátké převisy, což znamená více místa pro posádku.

Tvary konceptu si dobře prohlédněte na oficiálních fotografiích. Ukazuje totiž cestu, po níž se BMW vydává. Budoucí modely možná budou méně výstřední, designový směr ale zůstane. Samo BMW oznámilo, že v budoucnu se bude zaměřovat na sportovně-elegantní vozy.

Design velmi připomíná nejnovějšího obra BMW X7. Ten je již téměř hotový a do roku 2019 jej prý máme na trhu. To ale o Vision Dynamics neplatí. Tady se mluví o roku 2020, avšak potvrzeno není nic. Možná zůstane jen jako vzor, ze kterého bude vznikat nová řada elektrických a plug-in hybridních vozů iPerformance.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze