BMW přiveze do Ženevy velkou dávku novinek. Máme celý seznam

BMW přiveze do Ženevy velkou dávku novinek. Máme celý seznam
  • Poprvé uvidíme BMW X4
  • BMW řady 3 Active Tourer dostane facelift
  • Hlavně jsme ale zvědaví na BMW i8 Roadster

Na autosalon do Ženevy se již moc těšíme. Nemůžeme vynechat ani stánek BMW. Nyní je ten nejlepší čas se podívat, co nás u bavorského stánku všechno čeká.

Začít můžeme například novou generací prvního prémiového vozu Sports Activity Coupé střední třídy, kterého se celosvětově prodalo více než 200 tisíc kusů. Jde samozřejmě o BMW X4, které opět vychází z velmi povedené X3. Na fotkách vypadá crossover-kupé moc pěkně a BMW se snaží brnkat na sportovní strunu. K dispozici jsou dva „poloeMkové“ modely s benzinovým i dieselovým šestiválcem, sportovním podvozkem, variabilním řízením i sportovním diferenciálem. Uvnitř pak X4 zaznamenala opravdu velký posun v technologiích i kvalitě.

Další novinka má opět zvýšenou karoserii. Menší BMW X2 je typická stylovka pro mladé a můžete ji mít se 6stupňovou manuální převodovkou, 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou Steptronic nebo 8stupňovou převodovkou Steptronic Sport. Nechybí samozřejmě nejnovější služby BMW ConnectedDrive Services, široká nabídka asistenčních systémů a head-up displej, promítající informace na čelní sklo.

Facelift dostalo BMW řady 2 Active Tourer a BMW řady 2 Gran Tourer. Změnil se nejen vzhled, ale také technologie pohonu a technologie konektivity BMW ConnectedDrive. Samozřejmě nás neopustí plug-in hybridní verze, ale přesné specifikace zatím neznáme.

Velká pecka je pak BMW i8 Roadster s výklopnými dveřmi, rámem čelního okna z uhlíkovými vlákny vyztuženého plastu (CFRP) a elektricky ovládanou plátěnou střechou. Vylepšení se dočkal i hybridní pohon, který zdvojnásobil kapacitu baterie a nyní ujede na jedno nabití až 55 kilometrů. Nezaostal ani výkon, který se zvedl na 374 koníků.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze