Luxusní SUV autobus BMW X7 iPerformance jde přímo proti Mercedesu GLS

1
Luxusní SUV autobus BMW X7 iPerformance jde přímo proti Mercedesu GLS
  • Vůz bude mít plug-in hybridní pohon z BMW 740e
  • V sériové verzi bude disponovat místem pro 7 pasažérů

Mercedes jakoby si na písečku obřích prémiových SUV hrál se svým GLS v Evropě úplně sám. BMW má největší SUV X5 a Audi Q7, které velikostí odpovídají modelu GLE. V USA přitom Mercedesu GLS může konkurovat hned několik mastodontů jako je Cadillac Escalade nebo Lincoln Navigator. Nad X5 by se však mělo postavit BMW X7, které má GLS od Mercedesu udělat „utrum“. Jak bude vypadat, to nám přiblížila studie BMW Concept X7 iPerformance, kterou jsme mohli vidět na frankfurtském autosalonu.

BMW X7 Concept iPerformance – Autosalon Frankfurt 201

I když na voze ještě zbylo pár kudrlinek typických pro koncepty, je jasné, že se sériové výrobě blíží seč to jen jde a brzy bude hotovo. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že BMW počítá s třetí řadou sedadel, stejně jako s celou plejádou bezpečnostních asistentů, aby se jednalo o exkluzivní rodinný kočár. Z přídomku iPerformance je jasné, že pod přední kapotou bude prostor pro spolupráci spalovacího a elektrického motoru. Mělo by jít o jednotku značenou jako 40e, tedy dvoulitrový čtyřválec, který bude spolupracovat s elektromotorem a baterií o kapacitě 9,2 kWh.

Na X7 iPerformance je pořád ještě vidět, že jde o koncept, každopádně se ale již rýsuje reálný vůz pro silnice. Sice jistě přijde o elektricky zavíratelné dveře nebo pár extravagantních řešení v interiéru, na silnice však téměř jistě vyjede.