První fotka interiéru BMW X7 je tady. Vypadá úplně jinak než u ostatních modelů

První fotka interiéru BMW X7 je tady. Vypadá úplně jinak než u ostatních modelů
  • Interiér se vrací zpátky k fyzickým tlačítkům
  • K dispozici bude i plug-in hybridní verze

Předprodukční verze BMW X7 už před docela dlouhou dobou sjížděly z výrobní linky. Mnichovská automobilka ladí poslední detaily, aby vůz mohla co nejrychleji uvést na trh. Takto obrovské SUV má totiž Mercedes již dávno a i ostatní konkurence tak trochu zaspala dobu.

Změn od konceptu X7 iPerformance nebude moc, masivní ledvinky doplní užší LED světla jako u studie a pozměněny budou pravděpodobně jen tvary nárazníků. Vůz na obrázku disponuje M paketem, který vypadá sportovněji, pravděpodobně ale X7 budete moci koupit i ve verzích Sport Line a Luxury Line. V zadní části podle obrázků zůstane chromovaná linka propojující světla po vzoru limuzíny řady 7.

Poprvé jsme měli možnost podívat se i do vnitřku tohoto „SUV autobusu“. K našemu překvapení nejde o interiér jako vystřižený z řady 7, ale naopak se snaží odlišit. Nové jsou ovladače pro terénní nastavení a volič převodovky i klimatizace. Ta je v ostatních luxusních modelech ovládána přes dotykový displej, tady ale najdete displej pouze pro zobrazení a ovladače se vrátily k fyzickým tlačítkům.

Palubní deska pak samozřejmě třímá velký LCD displej, který bude i nadále ovládaný přes ovladač iDrive. Zatím se nám řešení interiéru velmi líbí, vše vypadá funkčně a lehko ovladatelné. Jde ale o zajímavý obrat – konkurence se snaží všechna tlačítka vymazat z povrchu palubní desky, aby si vystačila pouze s displejem.

Pod kapotou můžeme očekávat třílitrové šestiválce v dieselové i benzinové variantě. BMW plánuje příchod také 4,4litrového osmiválce s výkonem někde kolem 450 koní. Stejně jako řada 7 bude ale k dispozici i plug-in hybridní verze. Ta bude pravděpodobně kombinovat benzinový čtyřválec a elektromotor s výkonem kolem 330 koní. Na silnicích novinku uvidíme pravděpodobně na konci tohoto roku, nebo na začátku roku 2019.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze