Takhle nejspíše bude vypadat BMW i5

Takhle nejspíše bude vypadat BMW i5
  • Model by měl být tím největším z divize BMW i
  • Rendery pochází z uniklých patentových návrhů

BMW i5 je dlouho diskutovaným třetím modelem divize „BMW i“. Po sportovní i8 a praktické městské i3 můžeme model i5 posadit mezi dva tyto průkopníky na poli elektrického pohonu. Mělo by jít o větší hatchback s designem, který se samozřejmě bude podobat stávajícím modelům. Podle dosavadních renderů by měl futuristický vzhled sedět většímu hatchbacku o mnoho více než malé i3.

Samotné BMW potvrdilo, že by mělo jít o nejprostornějšího člena rodiny BMW i, který bude cílit na rodiny pošilhávající po elektrickém voze. BMW i5 nechybí střešní linka, kterou známe z BMW i3, a mnoho dalších detailů odkazujících právě na elektrickou divizi BMW. I když vypadá vůz futuristicky, po BMW i3 nemám problém věřit, že vůz může jít beze změn do výroby. Je pravděpodobné, že půjde o první ryze rodinný, elektrický vůz, a proto se radši bude počítat se záložním motorem REx.

Celkový vzhled působí mnohem ucelenějším dojmem než malá i3, zadní zvláštní a neforemná část bohužel zůstala. Obrázky, které vidíte, vyrenderoval web Indian Autos Blog na základě uniklých patentových návrhů. Je proto více než pravděpodobné, že právě takto bude budoucí BMW i5 vypadat. Omalovánku pak dotvořilo studio SRK Designs.

Zdroje: srk-designs.deviantart.com, indianautosblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze