Těšte se na elektrické MINI i BMW X3. Kdy dorazí?

Těšte se na elektrické MINI i BMW X3. Kdy dorazí?
  • BMW řady 3 včetně SUV modelu „X“ dostane elektrický pohon
  • Nezapomnělo se ani na nový model značky MINI
  • Dočkat bychom se mohli už v roce 2018

Německá automobilka BMW v posledních letech značně rozšířila paletu hybridních modelů, ale čistý elektromobil nabízí pouze jeden v podobě BMW i3. Často se mluvilo tom, zda se elektrického pohonu dočká i některý z modelů MINI. A dočká. A nebude sám, dostane totiž parťáka z modelové řady X od BMW. A ani tím to končit nemusí.

Vše potvrdil sám CEO BWM. Elektrický pohon plánuje BMW nabídnout zákazníkům v modelu X3 a dočká se ho také automobilka MINI. Bavorské SUV, které nebude vypouštět žádné emise, s největší pravděpodobností dorazí s novou generací, která se očekává v roce 2018. A s velkou pravděpodobností se BMW rozhodne postavit i čistě elektrické BMW řady 3.

Právě plug-in hybridní „trojkové“ BMW je hlavním aktérem v reklamě, kdy si BMW tak trošku střílí z Tesly Model 3. Však samotný název „Wait or Drive“ mluví za vše.

A právě elektrické BMW řady 3, které by bylo doplněno i SUV variantou X3, by mělo být konkurencí pro Teslu Model 3. S dojezdem by na tom měly být oba elektrické modely od BMW podobně jako Tesla Model 3. Minimálně pokud chce Tesle bavorská automobilka konkurovat.

Ze všeho nakonec může těžit nejvíce koncový zákazník. Čím větší konkurence bude, tím rychlejší by měl být vývoj a především cena by měla rychleji padat dolů. Více informací snad bude dostupných v následujících měsících.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze