BMW i3s na vlastní kůži. Půjde skutečně o první elektrický hot hatch?

BMW i3s na vlastní kůži. Půjde skutečně o první elektrický hot hatch?
  • Automobil si přilepšil o 14 koní výkonu
  • Nyní na sto zrychlí za 6,9 vteřiny
  • Dokáže i driftovat

BMW i3s – Autosalon Frankfurt 2017

Tak tohle byla na rozdíl od BMW i Vision Dynamic předpokládaná novinka. BMW i3 dostalo facelift a s ním přišla dokonce rychlejší varianta i3s. Ta dostala posílení výkonu o 14 koní na celkových 184 a zrychlení z nuly na sto se zlepšilo na 6,9 vteřiny. Baterie a potažmo i dojezd však zůstaly nezměněny a velké změny neproběhly ani v interiéru. Elektromobil dostal pouze nový infotainment s Apple CarPlay a Android Auto společně s novou grafikou využívající dlaždice z BMW řady 5. Jak se nám ale první elektrický hot hatch na světě líbil naživo?

Model i3s si nás naprosto získal nejen pozměněnými nárazníky, ale především celkovým dojmem. Rozšířené blatníky a zároveň menší světlá výška udělaly svoje a vůz vypadá přikrčenější a sportovnější. Stačilo pár detailů a již nejde o takovou vysokou kozu, která vypadá, že se každou chvílí převrhne. Každý malý detail jako LED světla nebo pár znáčků přidává trošku sportovna do dříve studeného elektromobilového světa.

Teď už nám jen zbývá vyzkoušet, jak funguje režim Sport, který umí trošku přivřít oči a dovolí lehké drifty. Sami jsme zvědaví, jak se s emocemi za volantem BMW u elektromobilu vypořádalo. U klasických modelů to totiž umí parádně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze