Alza.cz rozšiřuje sortiment elektromobilů. Nabídne i BMW i3

1
Alza.cz rozšiřuje sortiment elektromobilů. Nabídne i BMW i3
  • K dispozici je hned čtveřice modelů BMW i3 v různých výbavách
  • Cena startuje na 1 139 000 Kč včetně DPH
  • Vše připravila Alza.cz ve spolupráci s BMW Česká republika

Nejen kompletní repertoár americké automobilky Tesla, ale také jednoho Němce zařadila do své nabídky Alza.cz. Nejde však o Volkswagen e-Golf, ale o BMW i3.

Cenovka modelu začíná na 1 139 000 Kč včetně DPH a k dispozici jsou hned čtyři modely: tři čisté elektrické a jedna varianta REx s prodlužovačem dojezdu, který se skládá z dvouválcového motoru a devítilitrové nádrže na benzin. Na všem Alza.cz spolupracuje přímo s BMW Česká republika.

„BMW i3 je ideální automobil do městského provozu. Díky čisté technologii může vjet do každé emisní zóny a díky své menší velikosti se perfektně hodí do historických evropských měst, které mají problémy s parkováním a velikostí ulic,“ uvedl Jaromír Řánek, ředitel vývoje byznysu Alza.cz s tím, že snahy omezit pohyb větších vozů bylo nedávno možné zaznamenat i v Praze v souvislosti s vozy typu SUV. Automobilů s dieselovými motory se zase týkají zákazy vjezdu do center řady evropských velkoměst. Motivací k omezování spalovacích motorů jsou i statistiky Evropské agentury pro životní prostředí, podle kterých zemře ročně v Evropě kvůli špatné kvalitě vzduchu zhruba 500 tisíc lidí, z toho až 12 tisíc Čechů.

BMW i3 má papírový dojezd až 300 kilometrů. Reálně však dojede kilometrů 200. S výjimkou Tesly jde však o nadprůměrnou hodnotu. BMW i3 vás může zaujmout mimo jiné protisměrným otevíráním dveří a také zajímavým interiérem, který je z velké části zpracovaný z recyklovatelných materiálů.

Stejně jako Tesly, tak i BMW i3 můžete mít doma hned druhý den. Jde o standardy, které chce Alza.cz dodržovat, ať už se jedné o elektromobily nebo jen chytrý telefon. Kompletní nabídku BMW i3 od Alza.cz najdete zde.

Technické parametry BMW i3 (2014) 94 Ah REx

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 999 × 1 775 × 1 578 mm, 1 440 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon125 kW, 170 koní, točivý moment: 250 Nm
Baterie27,2 kWh
Nabíjeníkonektory: Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 11,3 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od1 092 000 Kč

Zdroj: alza.cz

Diskuze ke článku
PavelD
Skoda, ze nebudou prodavat i8 v policejni verzi. Hned bych se na jednu pro Hrad slozil, at si maji papalasi v cem vozit zadek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze