Nová Hyundai Kona, výsledky ankety Elektromobil Roku 2022 a cena Mercedesu EQE SUV

fNews #206
Nová Hyundai Kona, výsledky ankety Elektromobil Roku 2022 a cena Mercedesu EQE SUV
Fotografie: Hyundai
  • Automobilka Hyundai ukázala novou generaci vozu Kona
  • Máme výsledky ankety Elektromobil Roku 2022
  • Mercedes-Benz EQE SUV dostal české ceny

Vítejte u 206. a letos posledního dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na novou generaci vozu Hyundai Kona, výsledky ankety Elektromobil Roku 2022 a české ceny Mercedesu EQE SUV.

fNews #206 – Nová Hyundai Kona, výsledky ankety Elektromobil Roku 2022 a cena Mercedesu EQE SUV

Podcast v audio formě

Tentokrát začneme v Evropě, protože Hyundai Kona je model určený primárně pro Evropu. Jeho elektrická verze se ostatně vyrábí i v Nošovicích. Automobilka s písmenem H v oválu totiž představila novou generaci tohoto modelu. A design je úplně jiný, než na co jsme byli zvyklí. Celkově působí velmi futuristicky a různé druhy pohonu na první pohled odlišíte například podle předního nárazníku.

Dále se podíváme na výsledky prvního ročníku naší ankety Elektromobil Roku 2022. Mezi malými až středními elektromobily a sedany vyhrálo Audi e-tron GT, v kategorii větších elektromobilů a SUV Škoda Enyaq Coupé RS iV, kategorii užitkových elektromobilů opanoval Volkswagen ID. Buzz Cargo a značka Volkswagen Užitkové vozy zabodovala i mezi plug-in hybridy, konkrétně modelem VW Multivan eHybrid. Mezi aplikacemi jste pak vybrali tu od domácí Škodovky.

Zakončíme tradičně v Česku a tentokrát se podíváme do ceníku Mercedesu EQE SUV, tedy posledního modelu z první čtveřice na nové platformě EVA. Zároveň je to druhý nejlevnější model na této platformě. Jeho cena začíná na částce přibližně 2,35 milionu korun za základní verzi EQE 350+ SUV. Prozatím vrcholná verze AMG 43 4Matic SUV vyjde na 3 miliony korun, ale představena byla už i silnější verze AMG 53 4Matic SUV, která ovšem zatím českou cenovku nemá.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze