Hyundai odhalil design nové Kony. Je nepřehlédnutelný

4
Hyundai odhalil design nové Kony. Je nepřehlédnutelný
Fotografie: Huyndai
  • Nová generace oblíbeného městského SUV výrazně povyroste
  • Každý pohon dostane osobitý design aerodynamických doplňků

Městský crossover Hyundai Kona už se prodává šest let, takže nastal čas na nástupce. Automobilka proto v předstihu odhalila jeho design, který by novinku měl hodně zvýraznit. Nese se totiž v duchu již prodávaných modelů Bayon a Tucson, mezi něž nomenklaturně také patří. Zároveň mu ale šéfdesignér Thomas Bürkle přiřkl ještě výraznější příď s průběžným světelným pruhem, jakou nás překvapilo již MPV Staria. Již ze stávající generace známe poměrně výrazné rozdíly ve vzhledu čistě elektrické verze a ostatních motorizací, nástupce tento prvek dále rozvine a vlastní tváře se dočká každý ze čtyř typů pohonu – plně elektrický, hybridní, spalovací i sportovní N Line.

Druhá generace Kony Electric nabere na délku výrazných 150 mm, což je de facto posun o půl třídy. Nově tak bude měřit 4 355 mm. Štědré přídavky ale dostala i šířka (+25 mm) s rozvorem (+60 mm). Vůz vznikal opačně, než bylo dosud zvykem. Jako první přišla na řadu čistě elektrická verze a teprve od ní byly odvozeny ostatní pohony. Ty by se mimochodem neměly příliš lišit od stávající nabídky, podrobnosti ale zatím neznáme. Do nových časů se posunul i interiér s přepracovanou architekturou. Ta naskočila na vlnu velkých a volně stojících displejů + subtilních středových konzol. Umožnilo to mj. přesunutí voliče převodovky na volant. Výrazně si polepšil i zavazadlový prostor.

Hyundai začal stavět na výrazném prostorovém designu s charakteristickými prvky

Nová Kona Electric se bude opět vyrábět v Nošovicích a na trh dorazí v září 2023, ostatní motorizace zůstanou na starosti korejskému závodu a dorazí o něco dříve. Na trhu je přivítáme ve druhém kvartálu 2023. Podrobnější informace o novince Hyundai zveřejní po Novém roce.

Diskuze ke článku
alsiik
alsiik
Doufám, že tam nebude stejně jako u "nového" Nira EV pohon prakticky převzatý ze starší verze. V roce 2023 už si nabíjení rychlostí 60-70 kW cenovku cca 1,3 milionu neobhájí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze