Vítězstvím v Portugalsku Češi navýšili náskok v čele světového poháru

Vítězstvím v Portugalsku Češi navýšili náskok v čele světového poháru
Fotografie: Eco Rallye Boyzz
  • Čeští reprezentanti v eco-rally mají za sebou 5 soutěží
  • Tři z nich vyhráli a díky tomu jsou v čele světového šampionátu
  • První místo si přivezli i ze soutěže v Portugalsku

Čeští reprezentanti v eco-rally, Michal Žďárský – Jakub Nábělek, jezdící s vozem Hyundai Kona Electric, mají za sebou již pět soutěží světového poháru. Díky skvělému startu do sezóny položila reprezentační posádka solidní základ pro obhajobu loňského vítězství. Letošní sezónu začali druhým místem ve Švédském Östersundu, následovalo vítězství ve Španělsku, čtvrté místo ve Slovinsku a na domácí Czech New Energies Rallye v Českém Krumlově opět vyhráli.

Právě vítězstvím na domácí soutěži v Českém Krumlově upevnili své vedení před italsko-polskou posádkou Guido Guerinni – Artur Prusak, která skončila v loňském šampionátu jako druhá a nejsilnějšími soupeři pro českou posádku jsou i letos. Bulharská posádka Kalin Dedikov – Georgi Pavlov na třetím místě již má větší ztrátu a slovinská posádka Franko Spacapan – Sebastjan Kobal na čtvrtém místě ztrácí ještě o 3 body více.

Českým reprezentantům se v Portugalsku opět dařilo

Na eco-rally v Portugalsku dokázala česká posádka navázat na skvělý výsledek z loňska. I letos na Portugal Eco Rally nedaleko Lisabonu zvítězila, stejně jako minulý rok. „Jsme za toto vítězství moc rádi. Zdejší soutěž patří k těm úplně nejnáročnějším, protože se zde pravidelně objevuje mnoho velmi kvalitních domácích posádek. Přesto jsme po zaváhání v první zkoušce a následující parádní stíhačce dokázali zvítězit a v početné konkurenci navýšili náš náskok na čele světového poháru,“ popisuje vývoj soutěže v Portugalsku pilot Michal Žďárský.

Po eco-rally v Portugalsku mají čeští reprezentanti na kontě 65 bodů, italsko-polská posádka na druhém místě má 53 bodů a bulharská posádka na třetím místě má již velký odstup, má na kontě pouze 20 bodů. Naši reprezentanti tedy mají skvělou pozici po prvních pěti soutěžích.

Českou posádku do letní přestávky čeká ještě hodně náročný program. Tento víkend naši reprezentanti pokračují zastávkou na Azorech a následovat budou postupně soutěže v Belgii, na Islandu a ve Švýcarsku. Po letní pauze seriál pokračuje soutěžemi Ecorally A Coruna ve Španělsku, populární E-Rallye Monte-Carlo a sezonu zakončí italský podnik při ECO Dolomites GT.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze