Nejdůležitější elektrické novinky z autosalonu IAA 2021 v Mnichově

fNews #143
Nejdůležitější elektrické novinky z autosalonu IAA 2021 v Mnichově
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Nejvíce novinek z elektromobility přivezl Mercedes, kromě modelu EQE a sportovnější verze EQS i spoustu konceptů
  • Snahu o dostupnější elektromobily reprezentoval například Smart Concept #1, Volkswagen ID.LIFE nebo Renaulty Mégane a R5
  • Jak může vypadat auto přibližně za 20 let pak ukázalo BMW na studii i Vision Circular

V dnešním díle fNews se vypravíme na autosalon IAA 2021 v Mnichově. Nejprve zavítáme na expozici Mercedesu, která ukázala největší elektrickou ofenzívu. Kromě očekávaného elektrického sedanu EQE se představil větší model EQS v provedení 53 AMG 4Matic . Představily se také koncepty terénního Mercedesu EQG a luxusního Mercedesu Maybach EQS. K vidění byl i koncept elektrického MPV s názvem EQT a futuristická studie Mercedes Vision AVTR. Za Smart se pak představil Concept #1, který naznačuje nový směr značky.

Nejdůležitější elektrické novinky z autosalonu IAA 2021 v Mnichově – fNews #143

Volkswagen ukázal koncept jednoho ze základních elektromobilů pod názvem ID.LIFE, který má v sériové podobě dorazit za 4 roky. V expozici Renault se představil kompaktní elektromobil Mégane E-Tech Electric a ukázal se i již dříve představený koncept R5 Prototype, který má být nástupcem ZOE, nejprodávanějšího evropského elektromobilu. Mnichovská automobilka BMW pak představila studii BMW i Vision Circular, na které ukazuje svoji představu automobilu za 20 let.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze