Mercedes-Maybach EQS živě z Mnichova. Ohromení každým detailem

IAA Mnichov 2021
Mercedes-Maybach EQS živě z Mnichova. Ohromení každým detailem
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Koncept Maybach EQS předběhl svou dobu minimálně o dva roky
  • Vznikl jako oslava století staroslavné značky Maybach
  • Do výroby se dříve dostane střízlivější verze SUV se značkou Mercedes-Benz

Maybach letos slaví sto let od vzniku a významné výročí oslavil poněkud nezvykle. Nadělil si totiž koncept gigantického SUV Mercedes-Maybach EQS, přičemž podle názvu není těžké uhodnout jeho technickou příbuznost. Ostatně příští rok by se mělo představit velké elektrické SUV Mercedes, takže tu zřejmě bude jistá souvislost. Ostatně samotné SUV Maybach by mělo dorazit až později, nejdříve v roce 2023. V tuto chvíli ovšem není vůbec jasné, zda k tomu opravdu dojde.

Mercedes-Maybach EQS je luxusní elektrické monstrum

V reálném světě je vůz gigantický a mohutný dojem ještě podtrhuje velmi expresivní design, který se už ani nesnaží předstírat, že by ho zajímal názor evropského publika. Cílová skupina zákazníků bude jistě spokojena, až spatří obří 24" kola a spoustu malých log Maybach doslova všude, kam je bylo jen trochu možné umístit. Styling se podobá současným modelům, záď se zjevně inspirovala u EQC a zdobí ji průběžný LED proužek po celé šířce. Nešetřilo se ani chromem, a to na místech, kde dříve nebýval; například uprostřed již zmíněného průběžného světelného pásu. Do interiéru jsme bohužel nebyli vpuštěni, ale i pohled přes tmavá okna nasvědčil, že má co nabídnout.

Důkazem, že každý designový nápad lze dotáhnout ad absurdum, je obří SUV Maybach EQS
Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Bud zacinam starnout nebo nevim, ale ty posledni rady MB jsou jak japonsky disco. Levne plastaky bez vkusu. Obzvlast moda poslednich let pulit barvou vuz na cerny vrsek a cerveny spodek je tak laciny a ohrany, az se mi nechce verit, ze toto je vyplod slavnych designeru MB.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze