Mercedes se v roce 2020 vytasí s čistě elektrickou třídou S

Mercedes se v roce 2020 vytasí s čistě elektrickou třídou S
  • Vůz se pravděpodobně bude jmenovat EQS
  • Půjde o první přímou konkurenci Tesly Model S

S elektromobily mohou automobilky cílit na dvě skupiny zákazníků. První si elektromobil chtějí koupit díky malým nákladům na provoz a hledají malé auto, které nepotřebuje moc velký dojezd. Automobilka Mercedes ale na nový trh pohlíží podobně jako Tesla, chce tedy nabídnout luxusní auta s co největším dojezdem, kde se příplatek pár desítek tisíc za elektrický pohon ztratí. Proto nejdřív představila koncept luxusního SUV EQC a plánů má mnohem více.

Plánuje totiž přímou konkurenci Tesly Model S, tedy luxusní sedan s dlouhým dojezdem a prémiovým interiérem. Na trh by vůz měl přijet v roce 2020, tedy přesně dlouhých 8 let od spuštění prodejů amerického hráče. Značkou EQ se budou označovat všechny elektrické modely a alternativa třídy S se tedy pravděpodobně bude jmenovat EQS. Vůz bude postaven na platformě MEA pro elektromobily. Platforma stávající třídy S zabudování elektrického pohonu neumožňuje a musí se spokojit pouze s plug-in hybridem.

Mezi německými konkurenty jde o první luxusní sedan. Audi zatím plánuje pouze elektrické SUV e-tron a BMW sice ukázalo koncept Vision Dynamics, ten ale zatím vypadá spíše jako čtyřdveřové kupé. O elektrickém Audi A8 nebo BMW řady 7 zatím nepadlo ani slovo.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze