Audi e-tron quattro dorazí už letos na podzim. Ujetí 500 kilometrů nebude problém

Audi e-tron quattro dorazí už letos na podzim. Ujetí 500 kilometrů nebude problém
  • Dojezd má zaručit baterie o kapacitě 95 kWh
  • O pohon se budou starat tři elektromotory o výkonu 430 koní
  • Interiér se ponese v duchu Audi A8
  • Po jejím vzoru by mělo dojít i na autonomní řízení úrovně tři

Nejenom Volkswagen, ale celý koncern se připravuje na svojí elektrickou ofenzívu. I SEAT bude mít své elektromobily podobně jako Audi. A takové Audi e-tron quattro s velkou pravděpodobností dorazí už na podzim tohoto roku. Po krku by mělo jít britské šelmě, tedy Jaguaru I-PACE.

V roce 2018 začneme vyrábět Audi e-tron – první elektromobil ve svém segmentu, který je vhodný pro každodenní provoz. S dojezdem více než 500 kilometrů a mimořádnými zážitky z elektrické jízdy se toto sportovní SUV stane v nadcházejícím desetiletí vozidlem, po němž budou všichni toužit. A již v roce 2019 bude následovat emocionální varianta kupé v podobě sériové verze studie Audi e-tron Sportback, která vyvolá nadšení a svým vzhledem bude na první pohled prozrazovat, že se jedná o elektromobil,“ říká Rupert Standler, předseda představenstva společnosti Audi AG.

V útrobách bude 95kWh baterie, která má zvládnou pohánět elektromobil se čtyřmi kruhy na kapotě až 500 kilometrů. Velikostně bude Audi e-tron quattro blízko Audi Q5. Interiér se zase ponese v duchu Audi A8. Po vzoru limuzíny by i nový elektromobil měl dostat autonomní řízení úrovně 3 a středový panel bude obklopený displeji. Zpátky ale k pohonu. Jeden elektromotor je umístěný na přední nápravě, zatímco zadní náprava nabídne dva elektromotory, které pohánějí všechna kola. Maximální výkon je 320 kW, krátkodobě dokonce až 370 kW (zhruba 430 a 500 koní). Zrychlení z klidu na sto je otázkou 4,5 sekundy.

Postupně na trh bude Audi uvolňovat i další modely. Jedním z nich je Audi e-tron Sportback. Ten byl poprvé k vidění na autoshow Auto Šanghaj 2017. Jde o čtyřdveřové grand turismo ve tvaru kupé s elektrickým pohonem o výkonu 320 kW. A kdo ví, třeba se opravdu dočkáme i Audi Aicon, které nás zaujalo na frankfurtském autosalonu.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze