Nové elektrické Audi se představí v Šanghaji, vábí kouzly s LED světly

Nové elektrické Audi se představí v Šanghaji, vábí kouzly s LED světly
Fotografie: Audi
  • Koncept se jmenuje e-tron a jedná se o čistý elektromobil
  • Pravděpodobně půjde o konkurenci BMW i3

Čína je dnes největším odbytištěm elektromobilů a uvědomuje si to nejen Škoda, která si koncept elektromobilu schovala až do Šanghaje, ale také Audi, které v Asii ukáže zcela nový koncept e-tron. To, že jde o elektromobil, si dovolujeme hádat nejen podle názvu, ale především na základě hashtagu #chargedwithexcitement („nabitý vzrušením“) na konci nově uvedeného teaseru.

Z videa prozatím moc odhalit nejde, dominantou klipu jsou ale světla Matrix LED, se kterými již dnes vozy se čtyřmi kruhy ve znaku umí divy. U nového konceptu je podsvícený dokonce i znak automobilky. Spekuluje se o menším, čistě elektrickém hatchbacku, který by „zatnul tipec“ BMW i3. Čistý elektromobil z Mnichova zatím v podstatě nemá konkurenci, a to ingolstadtské inženýry jistě nenechává chladnými.

Poslední koncept Audi se představil v Ženevě. Šlo o větší SUV Q8, které disponuje takzvaným mild-hybridním pohonem. Kombinace třílitrového benzinového šestiválce s malým elektromotorem ale nejspíš moc úsporná nebude. Zajímavou informací však, že se vůz bude vyrábět v Bratislavě. My se těšíme hlavně na novou luxusní limuzínu A8, která by měla prezentovat ty nejlepší technologie Audi a navrch disponovat plug-in hybridním pohonným ústrojím.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze