Volkswagen dá rodině I.D. sourozence, půjde o crossover-kupé

Volkswagen dá rodině I.D. sourozence, půjde o crossover-kupé
Fotografie: Volkswagen
  • Vůz bude postaven na platformě MEB
  • Nebude chybět mód autopilota

Rodina elektrických Volkswagenů I.D. se rozrůstá. Vše začalo hatchbackem s dojezdem až 600 kilometrů a pokračovalo minivanem s dojezdem menším jen o 100 kilometrů. Nedávno nás zaujala zpráva o sportovní verzi I.D. GTI a náš zájem nekončí ani dnes, neb Volkswagen vychází na povrch s čistě elektrickým crossoverem.

Dnes si již každý vymýšlí nové a nové označení karoserie, a proto se jedná o CUV (Crossover Utility Vehicle), což má znamenat čtyřdveřové kupé s vyšším podvozkem. Teoreticky bychom si mohli pod tímto označením představit například BMW X4. Rádi bychom vám přinesli detailní informace, jak se to má s pohonem nebo bateriemi, ale bohužel nám zatím byl dán k dispozici jen teaser.

I bez oficiálních informací se ale dá předpokládat platforma MEB, která by měla zvládnout velkou kapacitu baterie a následný dojezd minimálně 400 kilometrů. Uvnitř se dá na ústup veškerá hardwarová tlačítka, jak velí dnešní trend. Jediné, co automobilka dopředu deklaruje, je mód autopilota, který by měl díky armádě senzorů a radaru zvládnout alespoň částečnou autonomní jízdu například na dálnicích.

Volkswagen I.D. CUV

Sériové verze se dočkáme zhruba v roce 2020 a poprvé si vůz budeme moci prohlédnout již za pár dní v Šanghaji. Na čínském autosalonu se můžeme těšit také na elektrickou Škodu s dojezdem 500 kilometrů, nebo na nový koncept e-tron od Audi.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze