Studie I.D. BUZZ je osmimístné elektrické MPV

Studie I.D. BUZZ je osmimístné elektrické MPV
  • Dojezd je až 600 kilometrů, nabíjení standardně trvá 30 minut
  • Výkon činí 374 koní a zrychlení na stovku trvá okolo 5 sekund
  • I.D. BUZZ nabízí pohon všech kol

Nová elektrická éra Volkswagenu začala a německá automobilka to myslí opravdu vážně. I do Detroitu přivezla své elektrické studie, mimo jiné například I.D. BUZZ. Jde o elektricky poháněné MPV, kam naložíte až osm cestujících a na jedno nabití urazíte až 600 kilometrů.

I.D. BUZZ dostane pohon všech kol a nejvíce má model vyjadřovat nový slogan, který Volkswagen používá: „Nečekáme na budoucnost, tvoříme ji.“

Dr. Herbert Diess, předseda představenstva značky Volkswagen, k tomu říká: „I.D. BUZZ symbolizuje novou podobu značky Volkswagen, která je moderní, pozitivní, emocionální a orientovaná na budoucnost. Chceme, aby se elektrická mobilita stala charakteristickým znakem Volkswagenu, a od roku 2025 chceme prodávat jeden milion elektromobilů ročně. Nový e-Golf nabízí již o 50 procent delší dojezd. Od roku 2020 pak uvedeme na trh s modelovou řadou I.D. zcela novou generaci kompletně síťově propojených elektromobilů. Tyto vozy budou cenově dostupné pro miliony zákazníků, nejen pro milionáře.“

Chybět nemá ani systém automatizované jízdy I.D. Pilot. Nabíjení s výkonem 150 kW má zajistit, že akumulátor bude na 80 procent nabitý za přibližně 30 minut. Čtyři měsíce zpátky na pařížském autosalonu Volkswagen ukázal model I.D., jeden z dalších elektromobilů z repertoáru elektrické nabídky rodiny I.D. Ten jako první nabídne i zcela autonomní řízení. V roce 2020 má být nabídka vozů I.D. ještě rozsáhlejší a do roku 2025 chce Volkswagen prodávat i díky elektrickému e-Golfu, který nedávno dostal vyšší dojezd, jeden milion elektromobilů každý rok.

I.D. BUZZ nemá ve svých útrobách žádnou přístrojovou desku – všechny informace se promítají skrz průhledný displej na bázi rozšířené reality přímo do zorného pole řidiče. Ostatní funkce jako nastavení klimatizačních podmínek ve voze a podobně se nastavují skrz vyjímatelný tablet.

Maximální výkon činí 374 koní, což tohle MPV vystřelí na stovku za zhruba 5 sekund. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 160 km/h.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze