Delší dojezd, vyšší výkon a nový infotainment. Přivítejme nový e-Golf

Delší dojezd, vyšší výkon a nový infotainment. Přivítejme nový e-Golf
  • Reálný dojezd činí až 200 kilometrů
  • Nový je 9,2palcový infotainment

Od pařížského autosalonu se o novém Volkswagenu e-Golf napsalo již hodně. I u nás jste si mohli přečíst hned několik novinek včetně prvních dojmů přímo z Paříže. Ano, nový Golf nabízí až o 50 procent větší dojezd. Dle NEDC se má jednat o 300 kilometrů, tedy o stejný dojezd jako nabízí BMW i3, avšak je třeba počítat s tím, že v reálném provozu ujedete kilometrů 200. A my to můžeme jen potvrdit.

Nový e-Golf si odbyl svou premiéru na autosalonu v Los Angeles. Mimo prodloužený dojezd nabídne přepracovaný infotainment s úhlopříčkou 9,2 palců. Samozřejmostí je funkce e-Remote, tedy ovládání elektromobilu skrz váš chytrý telefon. S modelovým rokem přichází také nová řada asistentů: asistent pro jízdu v dopravní koloně nebo rozpoznávání chodců pro systém Front Assist s funkcí nouzového brzdění.

Zvýšila se i kapacita baterií, které mají nyní 35,8 kWh a jdou dle automobilky do 80procentní kapacity nabít během jedné hodiny. V případě využití speciální nástěnné nabíječky o výkonu 7,2 kW je úplné nabití otázkou šesti hodin.

Změna nastala i v oblasti výkonu a točivého momentu. Ty nyní činí o 15 kW a 20 Nm více. Zrychlení z klidu na sto proběhne za 9,6 sekundy a maximální rychlost dosahuje 150 kilometrů za hodinu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze