Další do party. Elektrický Golf urazí až 300 km

Další do party. Elektrický Golf urazí až 300 km
Fotografie: Volkswagen
  • Jde o faceliftovanou verzi
  • Přepracovaný infotainment dostal do vínku větší displej
  • Nechybí CarPlay, Android Auto a MirrorLink

Volkswagen na pařížském autosalonu ukázal především koncept I.D. – elektromobil budoucnosti, který má na trh dorazit již v roce 2020, urazit až 600 kilometrů a cenově se pohybovat na hranici dieselového Golfu. Možná i proto mohl trošku zapadnout facelift, který prodělal model e-Golf.

Co vše se změnilo? Tak především dojezd, který se natáhl ze 190 na 300 kilometrů. Ovšem to není to jediné, co Volkswagen změnil. Změnou prošel také infotainment, který se má dostat i do nového Golfu. I proto byl e-Golf na stánku Volkswagenu uzamčen, aby nikdo nezjistil více.

Infotainment se tak trochu nese v duchu futurismu. Displej nově bude mít větší úhlopříčku a místo hardwarových tlačítek v interiéru bude využívat dotykovou plochu. Podle informací, které máme již z dřívější doby, by velikost displeje měla být 9,2 palců. Chybět by nemělo CarPlay, Android Auto ani MirrorLink.

Tak to tak vypadá, že letos se v Paříží s elektřinou doslova roztrhl pytel. Po Volkswagenu zde ukázal svůj elektromobil budoucnosti také , k vidění byl Opel Ampera-e, Smart ukázal kompletní elektrickou řadu a k vidění byla i hybridní Honda NSX.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze