Volkswagen do Paříže přiveze koncept nového elektromobilu

  • Volkswagen v Paříži představí koncept elektrického hatchbacku
  • Má předznamenat sériovou podobu auta
  • Dojezd by měl činit až 600 kilometrů
  • Výroba sériové verze má začít do roku 2019

Volkswagen do Paříže přiveze významnou novinku. Chystá totiž představení konceptu elektrického hatchbacku velikostně podobného Volkswagenu Golf, který má předznamenat sériovou podobu auta. Není to přitom žádné sci-fi, sériové verze bychom se totiž měli dočkat do tří let. Nový koncept podtrhuje zcela nové směřování Volkswagenu, a to jak designově, tak myšlenkově. Značka z Wolfsburgu se chce mnohem více zaměřit na elektrický pohon, což naznačila svým dalším konceptem Budd-e na veletrhu CES v Las Vegas, který jsme měli možnost vyzkoušet. Do roku 2025 chce představit 30 vozidel s elektrickým nebo hybridním pohonem a prodávat 2 miliony takových aut ročně.

Volkswagen koncept

Nový elektromobil je postaven na nové platformě MEB určené pro zástavbu elektrického pohonu a akumulátorů do celé podlahy vozu. Dojezd by přitom měl být mezi elektromobily nevídaný – až 600 kilometrů. Nejdelším dojezdem kolem 500 kilometrů se momentálně může pochlubit Tesla Model S P100D. Volkswagen si od nového elektromobilu střední třídy slibuje podobnou revoluci, jakou způsobil v minulém století legendární „Brouk“.

Volkswagen koncept

Nové elektrické auto představí Volkswagen na tiskové konferenci už zítra ráno v Paříži. Redakce fDrive.cz se bude konference účastnit a můžete se tak těšit na první dojmy a fotografie přímo z místa dění.

Volkswagen koncept

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze