Škoda Vision E odhalena v plné kráse, kráčí ve stopách Superbu

Škoda Vision E odhalena v plné kráse, kráčí ve stopách Superbu
  • Vůz bude oficiálně představen na šanghajském autosalonu
  • Kapacita baterie postačí na dojezd 500 kilometrů

O tom, že v Mladé Boleslavi chystají elektromobil, se šuškalo již od ženevského autosalonu. Škoda nakonec musela vydat oficiální vyjádření, kde jsme se dozvěděli, že jsou drby pravdivé a že 300koňový vůz urazí až 500 kilometrů. Nyní se však naše poznatky rozšířily o celou neskrytou podobu.

Samozřejmě jsme tušili, že půjde o karoserii SUV s prvky kupé, protože to prozrazovaly skici. Vyšší stavba karoserie je dnes moderní, stejně jako postupně svažující se střecha, takže by Vision E mohl být po Kodiaqu další trefou do černého. Na prvních fotkách je ihned patrné, že jde koncept, což poznáte nejen podle chybějících klik nebo zrcátek. Základní tvary by však mohly zůstat, jako tomu bylo s konceptem VisionS a následně Superbem.

Jaký bude interiér, se můžete podívat zde, a místa by uvnitř také mělo být dost – vůz totiž do délky měří 4 646 milimetrů, do šířky 1 917 milimetrů a vysoký je 1 550 milimetrů. Premiéra na šanghajském autosalonu už je na spadnutí, Škoda ale rozhodně nebude jediná. Elektrický model tam totiž představí například Audi.

Zdroj: autowp.ru

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze