Koncept Vision E: Jak vypadá vnitřek prvního elektromobilu Škody Auto?

1
Koncept Vision E: Jak vypadá vnitřek prvního elektromobilu Škody Auto?
  • V interiéru jsou k dispozici čtyři displeje s podporou Škoda Connect
  • Elektromobil má dlouhý rozvor a krátké převisy
  • Osobitý designový prvek představuje absence B sloupku a otevíraní dveří proti sobě

Jak jsme vás již informovali, na autosalon v Šanghaji si pro nás Škoda Auto připravila náhled do budoucnosti. Již například víme, že první mladoboleslavský elektromobil po designové stránce připomene například BMW i3. Chybí zde totiž B sloupek a dveře se otevírají proti sobě. A nově můžeme nahlédnout i do interiéru.

Škoda Vision E

„S vozem Vision E dáváme nahlédnout do budoucnosti vozů značky Škoda s elektrickým pohonem,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier. „Do roku 2025 uvedeme na trh vedle plug-in hybridů také pět čistě elektricky poháněných automobilů v různých segmentech. Budeme tak připraveni na stav, kdy každý čtvrtý prodaný automobil bude disponovat elektropohonem,“ dodává Maier.

Velké prosklené plochy mají budit dojem světlého a vzdušného interiéru. V útrobách se nachází čtyři skořepinová sedadla. Dlouhý rozvor a krátké převisy, ne nepodobné nedávno představenému Jaguaru I-PACE, mají zajistit dostatečně prostorný interiér.

Sedadla jsou mírně vyvýšená, což znamená lepší výhled ven, který dnes lidé velmi kvitují. Kromě toho jsou otočná o dvacet stupňů. V praxi to funguje tak, že při otevírání se dveře otočí o dvacet stupňů. Jakmile se dveře zavírají, vrátí se zpět do výchozí pozice.

Na centrálním displeji, který se nachází uprostřed palubní desky, si mohou řidič i spolujezdec přečíst všechny důležité informace a využívat také službu ŠKODA Connect. O displeje nejsou ochuzeni ani cestující na zadních sedadlech.

Škoda Vision E

V každé výplni dveří je integrovaný tzv. phonebox, kde lze bezdrátově nabíjet chytré telefony. Nechybí ani ambientní osvětlení či typický a škodovkám vlastní velký zavazadlový prostor. Koncept počítá i s autonomní jízdou, při které se sedadla automaticky nastaví do komfortní polohy.

Autosalon v Šanghaji, kde bude tento koncept k vidění, se koná 21. až 28. dubna 2017.

Zdroj: tisková zpráva