Škoda VisionS – plug-in hybridní budoucnost Škody Auto

  • Studie nabídne dojezd až 50 kilometrů na elektrickou energii
  • Řidič má k dispozici výkon 225 koní
  • Dvojice elektromotorů pohání všechna kola

Škoda Auto patří mezi nejpopulárnější automobilky na našem trhu. Již nějaký ten pátek se spekuluje o SUV s jejím logem. V Ženevě se nám ukázal koncept VisionS, který nejspíše určuje podobu sériového SUV.

Škoda VisionS měří na délku 4,7 metru, výška činí 1,68 a šířka narostla do 1,91 metru. Jedná se skutečně o velké auto, které je postaveno na modulární koncernové platformě MQB. Novinkou je i studie plug-in hybridního pohonu s kombinovaným výkonem 225 koní. Zrychlení z 0 na 100 je otázkou 7,4 sekundy a maximální rychlost činí necelých 200 km/h. Podle automobilky spotřebuje VisionS na sto kilometrů pouze 1,9 litrů benzinu a v čistě elektrickém módu má urazit až 50 kilometrů.

Pod kapotou se nachází motor 1,4 TSI s výkonem 156 koní a 250 Nm točivého momentu. Elektromotor je integrován do 6stupňové převodovky DSG a má výkon 54 koní a 220 Nm. U zadní nápravy se nachází druhý elektromotor s výkonem 114 koní a točivým momentem 27 Nm. Škoda VisionS je tedy vybavena pohonem všech kol.

TIP: Jak by mohl vypadat pick-up od Tesly Motors?

Nechybí ani několik jízdních módů od čistě elektrického přes hybridní až po systém, kdy vám spalovací motor nabíjí 12,4kWh Li-Ion baterie, které jsou uloženy před zadní nápravou.

Zdroj: skoda-auto.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze