Škodovka se chystá na Ženevu s konceptem Vision X na CNG a elektřinu

Škodovka se chystá na Ženevu s konceptem Vision X na CNG a elektřinu
  • Poprvé uvidíme také faceliftovanou Fabii
  • Představí se i nejluxusnější Kodiaq
  • Digitální přístrojový štít se podívá do ostatních modelů

Na Mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018 představí naše domácí Škoda řadu novinek, tak se pojďme podívat, co nás všechno čeká. Začít můžeme třeba Fabií, která se zde poprvé ukáže po faceliftu. Poznáte ji hlavně zepředu, kde spolu s novou maskou dostala i jinak tvarovaná světla. Vůbec poprvé můžou být přední i zadní světla doplněna o technologii LED. Uvnitř poznáte nový design sdruženého panelu přístrojů i nové provedení sedadel. Fabia se nově také nebude prodávat v dieselové variantě.

Čekáme také na Škodu Kodiaq v nejluxusnějším provedení L&K. Vrcholná verze velkého SUV má 19palcová kola z lehké slitiny Sirius, LED světlomety, chromovanou masku chladiče a nový přední a zadní nárazník. Uvnitř jsou samozřejmě kůží čalouněná sedadla a nové dekorační lišty. Novinku můžete koupit také s premiérovým motorem 1,5 TSI o výkonu 150 koní a 2,0 TSI se 190 koni.

Digitální přístrojový panel jsme mohli vidět poprvé v kompaktním SUV Škoda Karoq. Nyní jej najdeme i v Octavii, Superbu nebo Kodiaqu. K dispozici je několik režimů zobrazení. Individuálně nastavit lze velikost i umístění jednotlivých informací. Kromě aktuální rychlosti, otáček motoru, ukazatele stavu paliva v nádrži nebo navigační mapy lze také na displeji přístrojového panelu zobrazit informace hudebního systému, telefonu nebo asistenčních systémů.

Nejvíce se ale těšíme na světovou premiéru studie Škoda Vision X, která nabídne pohled na budoucí vývoj automobilky. Na stánku Škody bude tunel, na jehož pravé straně zájemci uvidí chytrá řešení, která bude vůz poskytovat. Prostřednictvím příběhu se bude možné seznámit s praktickým použitím aplikací Škoda Auto DigiLab, longboardem a dalšími novinkami studie. Na opačné straně tunelu se budou představovat například povrchy interiéru vozu. Zatím jsme se o konceptovém SUV moc nedozvěděli, prý ale disponuje krystalickými designovými prvky, které odkazují na tradici českých sklářů. Novinkou bude velký dotykový displej, který nabízí nový systém ovládání v oblasti infotainmentu a konektivity. Vůz bude pohánět hybridní pohon, který kombinuje čtyřválcový přeplňovaný motor poháněný CNG s elektrickým pohonem.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze