Nejnašlapanější Škoda Kodiaq se ukáže v Ženevě. Změny proběhnou i pod kapotou

2
Nejnašlapanější Škoda Kodiaq se ukáže v Ženevě. Změny proběhnou i pod kapotou
  • Úplnou novinkou je motor 1,5 TSI s výkonem 110 kW (150 koní)
  • Výbava Laurin & Klement nabídne mimo jiné Full LED světlomety či reprosoustavu Canton
  • Novinkou je také poslední generace sedmistupňové převodovky DSG

Škoda Kodiaq je první SUV od Škody Auto, na které čekala spousta lidí. Obliba SUV se nejen pořád trží napříč automobilovým trhem, ale dokonce roste. A tak bylo prakticky jasné, že Kodiaq bude mít prodejní úspěchy. A to i přesto, že vrcholná výbava, kterou Škoda Auto ukrývá pod názvem Laurin & Klement, dosud v nabídce chyběla.

Škoda Kodiaq

Tato vrcholná verze se ovšem představí na ženevském autosalonu. A co nabídne? Tak například 19palcová kola, specifický zadní nárazník nebo kožené čalounění. Dále nebudou chybět Full LED světlomety, elektricky nastavitelná přední sedadla či repro soustava CANTON. Jednoduše řečeno – ve výbavě budete mít to nejlepší.

Změny se odehrají také pod kapotou. Úplnou novinkou je motor 1,5 TSI s výkonem 110 kW (150 koní), v případě benzinového motoru 2,0 TSI došlo mj. k navýšení výkonu ze 132 kW (180 koní) na 140 kW (190 koní). Nové benzinové pohonné jednotky jsou vybaveny filtry pevných částic. Novinkou je také 7rychlostní automatická převodovka DSG poslední generace určená pro benzinové motory i pro motor 2,0 TDI 110 kW (150 koní). Nabídku uzavírá motor 2,0 TDI s výkonem 140 kW (190 koní). Všechny motory jsou standardně nabízeny s pohonem 4×4. Adaptivní tlumiče DCC (Dynamic Chassis Control) jsou na přání k dispozici pro všechny verze modelu Škoda Kodiaq L&K 4×4.

Zdroj: tisková zpráva